Quantcast

9E: V únoru startuje nový DVB-S2 multiplex Globecast

| redakce | tisk

Dne 1.2.2011 spustí mezinárodní společnost GlobeCast novou distribuční platformu pro televizní kanály v Rusku a zemích SNS, kteří chtějí vysílat na satelitu Eurobird 9A (9°E). Vysílání bude probíhat v rámci DVB-S2 multiplexu v kompresních formátech MPEG-2 nebo MPEG-4.

Televizním stanicím nabízí Globecast kompletní servis od vytvoření sítě televizních programů na své mezinárodní distribuce, včetně kabelových sítí, DTH platforem i mobilní sítích.

Teleport GlobeCast se nachází v Moskvě. Kromě kabelových sítí budou moci balíček programů přijímat i koncoví uživatelé. Pro příjem bude ale nezbytný HD set top box, který podporuje normu DVB-S2.

Obsah nového multiplexu GlobeCast zatím není znám. GlobeCast má rozsáhlé zkušenosti v distribuci mezinárodních programů, včetně ruských (RTR Planeta, Russia 24, Russia Today, Pervyj kanal, Sarafan, Russian Travel Guide TV, Šanson TV, Music Box) a také mezinárodní vysílání z Arménie, Ázerbájdžánu, Kazachstánu, Běloruska a Litvy.

Globecast očekává, že nový DVB-S2 multiplex zaujme zejména vysílatele, kteří plánují vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV).

zdroj: telesputnik.ru





Reklama




Vybrané články