Quantcast

Nové vysílací schéma Dvojky Českého rozhlasu startuje

| redakce | tisk

Dvojka Českého rozhlasu, tedy stanice Český rozhlas 2 - Praha, přechází od 31. ledna na nové vysílací schéma. Stávající oblíbené pořady dostanou nový kabát, připravena je řada překvapení v podobě zábavných i poučných pořadů a sympatických moderátorů.

Kvalita potvrzená léty - to je charakteristika nového programu, který posluchačům přináší Český rozhlas 2 - Praha. A toto heslo se netýká pouze hudby. Literární
a dramatické pořady vsadí na osvědčenou kvalitu, publicistika by měla přitahovat moudré osobnosti. To vše doplní čerstvé zprávy, zábava i poutavé příběhy.

Ranní vysílání poskytne informační servis, ale také příjemnou společnost. Jedním z jeho průvodců bude výkonný ředitel Českého rozhlasu Josef Havel, který se na návrat
za mikrofon velmi těší: „Byl bych rád, kdybych s posluchači absolvoval běžné ranní rituály a pozitivně je naladil do nového dne". Čas do 12 hodin bude věnován rodinnému magazínu Je jaká je. Na vlny Českého rozhlasu se v něm vrátí Marie Retková, Stanislava Lekešová a Martina Kociánová. Odpolednem s Dvojkou budou provázet Pavel Kudrna a Jiří Kokmotos - dvojka, kterou už posluchači z vysílání dobře znají. Na pátek je připraven slavný evergreen - pořad Šťastnou cestu. Ten před lety proslavil Jiří Štuchal. Nyní se v něm budou posluchači potkávat s Janem Rosákem.

Zcela nový typ pořadu pak přijde ve všední dny po 20. hodině. Ponese název Kontakt a jeho hosty budou špičkoví odborníci z různých oblastí - od zdravotnictví až
po právo a politiku. Těšit se ovšem můžeme i na víkend. Například na sobotní 9. hodinu, kdy bude hostitelem Karel Gott v pořadu Zpátky si dám tenhle film.

Změn se chystá mnoho, ale o to nejlepší ze současného vysílání posluchači nepřijdou. Koneckonců - přesvědčte se sami... Právě spokojenost posluchačů je totiž cílem týmu Českého rozhlasu 2 - Praha, jak potvrzuje šéfredaktor Jaromír Ostrý: „Cítím v sobě pokoru nejenom před slavnými předchůdci a spolupracovníky dnešními, ale zejména před posluchači, pro které tu koneckonců jsme. Jejich reakce budeme pečlivě sledovat a další případné změny budou vedeny snahou dojít k cíli, v němž je spokojený posluchač
na prvním místě
“.

Jednotlivé programové řady

Dobré ráno, Česko (denně 5.00 - 7.00)
Nejčerstvější zprávy, čtení z novin, pohodové české písničky, vaše příběhy, humor a příjemné průvodkyně. Napište nám, o čem přemýšlíte. Plně kontaktní pořad. Moderují Daniela Brůhová, Pavla Jelínková a Světla Magni.

Dobré a ještě lepší ráno (po - pá 7.00 - 9.00)
Vše, co potřebujete vědět o dnešku. Čerstvé zprávy, ranní noviny, telefonát o počasí, kalendárium, aktuální téma, to nejlepší z pořadu Jak to vidí, host - jak nás vidí svět a co jsme o světě dosud nevěděli... Plně kontaktní pořad. Moderují: Jan Burda, Josef Havel, Jiří Holoubek a Roman Víšek.

Je jaká je (po - pá 9.00 - 12.00)
Magazín o ženách, o mužích, o dětech, prostě pro celou rodinu. Pohled zajímavé osobnosti na dění kolem nás, rodinné příběhy, posluchači telefonují svoje příběhy, životní styl, zajímavý host před polednem. Moderují: Martina Kociánová, Eva Kvasničková, Stáňa Lekešová a Marie Retková.

Čaj pro dva aneb jak to vidíte? (po - pá 16.00 - 17.00)
Významné osobnosti komentují dění kolem nás, odborníci radí v praktických tématech a vy můžete být u toho. Každý všední den ve vestibulu Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2. Staňte se součástí pořadu.

Šťastnou cestu (pátek 13.00 - 16.00)
Vesele i vážně o víkendu s Janem Rosákem. Tipy na víkend, praktické rady pro chalupáře, příběhy z cest a Autostop - velká soutěž se zajímavými cenami. Každý pátek odpoledne.

Karel Gott - Zpátky si dám tenhle film (sobota 9.05 - 10.00)
Jednička na Dvojce! Legenda populární hudby v roli diskžokeje vzpomíná na setkání se světovými hvězdami a hraje ty nejkrásnější písničky. Každou sobotu po deváté hodině a v neděli po patnácté hodině.

Stopy, fakta, tajemství (neděle 10:30 - 11.00)
Věhlasný dokumentarista Stanislav Motl pátrá po osudech lidí slavných, i těch docela obyčejných. Příběhy, při kterých se tají dech. V neděli v 10:30, repríza v úterý po 18. hodině.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články