Quantcast

Sky Italia může poskytovat programy v DVB-T

| redakce | tisk

Sky Italia dostala zelenou k poskytování služeb šířené digitálně prostřednictvím DVB-T. Italský ministr financí oznámil, že Sky Italia, kterou vlastní News Corp., se může účastnit výběrových řízení na multiplexy.

V červnu 2010 Evropská komise schválila plány ohledně expanze Sky Italia do DVB-T s podmínkou poskytování výhradně nekódovaných programů do roku 2015. Berlusconiho vláda se pokusila zastavit italského operátora, ale italský telekomunikační úřad schválil již dřívější rozhodnutí EK.

Je zřejmé, že Berlusconi bojoval za posílení pozice jeho mediální skupiny Mediaset, která tvoří Canale 5, Italia Uno a Rete 4.

Nedávné problémy Dahlia TV a velké emoce spojené s provozovateli TV vysílání ukázaly, že italský trh je jedním z nejvíce konkurenčních v Evropě. V této době je v Itálii k dispozici 21 multiplexů, z toho je 16 připraveno pro vysílání. Své operátory má již 11 kmitočtů, mezi které patří RAI, privátní skupiny Mediaset a Telecom italia. Pět multiplexů je stále volných a čeká na své zákazníky.

zdroj: satkurier.pl, broadband TV News





Reklama




Vybrané články