Quantcast

Starmax HD zahájí oficiální provoz 29.3.2011

| redakce | tiskobrázek k článku: Starmax HD zahájí oficiální provoz 29.3.2011

Nová španělská satelitní pay-tv platforma Starmax HD zahájí oficiální provoz dne 29. března 2011. Oznámil to včera provozovatel nové satelitní služby, která bude šířena z kapacity ze satelitu Hispasat 1E na pozici 30°W, kde probíhají technické testy.

Starmax si klade za cíl poskytnout přístup k satelitní televizi bez smlouvy na dobu neurčitou a mezinárodní programy v HD kvalitě, včetně zbrusu nových stanic.

V nabídce operátora se objeví například stanice Discovery World HD, nový kanál pro celou rodinu od společnosti Discovery Networks. Od dubna bude v paketu také prestižní televize BBC Entertainment a také dětský kanál KidsCo.

Starmax HD přinese také filmové kanály Filmbox a Filmbox Espaňa. Další kanály budou od začátku dubna dostupná v rámci spolupráce s Chello Multicanal - MGM HD, CTK, XTRM a SOMOS. Abonenti se také dočkají sportovních stanic Eurosport HD a Eurosport 2 a dokumentární stanice Natura.

Klienti Starmax HD budou moci přijímat také všechny volně vysílané DVB-T stanice, některé z nich i v HD rozlišení a mnoho dalších FTA stanic.

Jedním z hlavních technologických partnerů platformy bude Ferguson, dodavatel set top boxů, Conax, poskytovatel podmíněného přístupu a Globecast.

zdroj: satelliteinfos





Reklama




Vybrané články