Quantcast

Dokumentární kanál Planet opustil paket Premiere

| redakce | tiskobrázek k článku: Dokumentární kanál Planet opustil paket Premiere

Abonenti německé placené televize přišli k 1.1.2005 o dokumentární kanál PLANET. V EPG (elektronickém programovém průvodci) stanice se objevila informace o ukončení vysílání. Diváci Premiere si za 3 Euro měsíčně mohou nyní přiobjednat dokumentární kanály Discovery Channel a Animal Planet.

Ukončení PLANET v Premiere předcházel právní spor v létě loňského roku, kdy pay-tv operátor Premiere dal provozovateli dokumentárního kanálu předčasnou výpověď. Kanál si údajně neudržel svoji kvalitu. PLANET se vysílal v Německu 7 let, v poslední době vysílal denně od 16:00 do 2:30 hodin. Stanice PLANET skončila nejenom v Premiere ale i ve všech tamních kabelových sítích.

Abonenti Premiere se mohou těšit na nový dokumentární kanál FOCUS GESUNDGEIT, který se bude věnovat tématům medicíny, výzkumu, fitness, výživě a kráse. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně. Program bude produkovat společnost Focus TV Productions GmbH, dceřinná televizní firma časopisu Focus.

Focus Gesundheit zahájí vysílání 1.června 2005 exklusivně v paketu Premiere v Německu a Rakousku. Kanál nabídne několik hodin denně vlastních pořadů včetně materiálů vyrobených v zahraničí. Nový kanál má oslovit především ženy. (DF)





Reklama




Vybrané články