Quantcast

Mediaset má nový transpondér na družici Hot Bird1

| redakce | tisk

Mediaset, provozovatel známých italských komerčních kanálů, používá na satelitu Hot Bird 1 (13 stupňů východně) nový transpondér.

Ma kmitočtu 11,345 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3 najde divák paket s televizními kanály RETE4, 24ORE TV, CLASS NEWS, COMING SOON, BBC WORLD, BOING. Signály všechn uvedených stanic jsou zakódovány systémem Seca Mediaguard 1+2. Ve stejném paketu je ještě test karta Mediaset Premium.

Připomeňme, že Mediaset používá na pozici 13 st. východně již třetí transpondér. Nejdéle používá transpondér o kmitočtu 11,919 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3, kde se vysílají volně italské komerční kanály Italia 1, Rete 4 a Canale 5. Z důvodu omezení autorských práv jsou některé pořady zakódovány systémem Seca 1+2.

Další programy Mediasetu se vysílají na kmitočtu 11,387 GHz (polarizace horizontální, SR a FEC jsou shodné). Kódovaný signál programů, ve kterém je i sportovní kanál Sport Italia, je určen pro distribuci signálu na terestrické multiplexy v Itálii (paket D Free). (flysat)





Reklama




Vybrané články