Quantcast

Bulharsko: Vivacom bude poskytovat Tooway

| redakce | tisk

Eutelsat Communications uzavřel distribuční smlouvu mezi dceřinou společností Skylogic a VIVACOM na poskytování nové generace širokopásmových satelitních služeb Tooway v Bulharsku. VIVACOM, přední bulharský telekomunikační operátor, bude Tooway poskytovat ze satelitu Eutelsat Ka Sat určený k poskytování vysokorychlostních širokopásmových služeb.

Tooway s rychlostí downloadu až 10 Mbit/s a uploadu až 4 Mbit/s bude poskytovat rychlý a spolehlivý přístup k internetu zákazníkům VIVACOMu. Podle průzkumu je téměř 1 milion bulharských domácností, které se nacházejí především ve venkovských nebo příměstských oblastech stále mimo dosah pevných pozemních nebo bezdrátových sítí. VIVACOM bude službu poskytovat za cenu od 39 BGN (19,90 eur) měsíčně.

Tooway se skládá z malé satelitní antény a modemu připojeného k počítači přes Ethernet. Umožňuje zákazníkům přístup k internetu bez nutnosti pevné linky. Služba je poskytována prostřednictvím satelitu Eutelsat Ka Sat, který byl do komerčního provozu uveden v květnu 2011. S celkovou kapacitou více než 70 Gbps řadí Ka Sat mezi nejvýkonnější kosmické aparáty na světě a přináší novou éru rychlého internetu ze satelitu za konkurenceschopné ceny pro domácnosti, malé a střední podniky v celé Evropě a Středomoří.





Reklama




Vybrané články