Quantcast

ČT má nové weby regionálních studií Brno a Ostrava

| redakce | tisk

Česká televize spustila zcela nové weby Televizního studia Brno a Televizního studia Ostrava. Diváci z Moravy a Slezska tak získávají na internetu prostor, kde se mohou rychle dostat k informacím o svých regionálních studiích ČT, oblíbených pořadech i lidech, kteří je připravují.

Klíčovou součástí obou webů je samozřejmě zpravodajská sekce nabízející ucelené informace z daných regionů.

Česká televize považuje regionální rozměr veřejné služby za jednu ze svých priorit pro další rozvoj, a to se odráží také na strategii divize Nová média ČT. Portfolio webových projektů ČT se k 11. 11. 2011 rozšiřuje o zcela nové weby regionálních studií České televize.

Dva nové regionální weby přinášejí divákům lepší kontakt s Českou televizí. Snažíme se tak jít za obyvateli Moravy a Slezska. Řadě lidí vyhovuje servis přizpůsobený jejich regionu, ke kterému mají vzhledem k místu bydliště samozřejmě vztah,“ podotýká výkonná ředitelka Nových médií ČT Pavlína Kvapilová.

Její tým na vývoji obou projektů těsně spolupracoval s kolegy z TS Brno a TS Ostrava. Právě oni totiž budou mít tyto weby z převážné části ve své gesci. O životě studia, programu, natáčených pořadech či známých tvářích se lidé dozvědí v rubrikách plněných částečně z regionů a částečně z Prahy. Zpravodajské sekce budou pak kompletně editoriálně řídit přímo zkušení novináři v Brně a Ostravě, nebudou tedy spravovány centrálně z Prahy. To by mělo přinést obsahový přístup více akcentující lokální události.

Vstup na nové regionální weby lze najít jednoduše na hlavní stránce webu České televize - odkazy TS Brno a TS Ostrava jsou nad polem pro vyhledávání v pravé horní části, viditelné jsou pak i na všech internetových stránkách ČT. Využít lze rovněž přímé adresy www.ceskatelevize.cz/brno a www.ceskatelevize.cz/ostrava. Rovnou do zpravodajských sekcí návštěvníci vstoupí přes snadno zapamatovatelné adresy www.udalostibrno.cz a www.udalostiostrava.cz.

Brněnská i ostravská redakce už začaly komunikovat aktivně také na sociální síti Facebook, která má v Česku nejsilnější uživatelské zázemí. Stránky jednotlivých mutací Událostí v regionech mají i tam své jednoduché označení Události Brno a Události Ostrava.

Tyto novinky rozhodně nejsou posledními v oblasti regionality. V současné době už divize Nová média ČT pracuje také na nové podobě webu www.udalostivregionech.cz, který by měl díky dynamické mapě umožnit snadné vyhledávání videí - reportáží pocházejících z okolí bydliště každého z diváků v celé České republice. Vylepšen bude také přístup ke kontaktům na regionální zpravodaje. Stejně tak bude vytvořen systém umožňující ještě silnější roli občanské žurnalistiky. Tyto nové projekty budou dokončeny a představeny postupně během ledna 2012.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články