Quantcast

Digitální vysílání ČT: Brtnice a Ústí nad Orlicí dokryto

| redakce | tisk

ČT začátkem listopadu 2011 spustila další dva digitální vysílače malého výkonu posilující signál sítě 1 s multiplexem veřejné služby v Brtnici na Jihlavsku a v Ústí nad Orlicí.

Česká televize s končící digitalizací zemského televizního vysílání reviduje dostupnost své digitální sítě 1. V lokalitách, kde pokračující měření Českého telekomunikačního úřadu prokáží nedostatečnou intenzitu a/nebo kvalitu DVB-T signálu multiplexu veřejné služby z některého z dvaceti šesti digitálních vysílačů ČT velkého výkonu, Česká televize standardizovanou metodikou vyhodnocuje potřebnost a vhodnost výstavby digitálního vysílače malého výkonu (tzv. dokrývače).

V uplynulých dnech se počet digitálních dokrývačů ČT navýšil na celkových sedmdesát pět. Po sedmi digitálních vysílačích ČT malého výkonu spuštěných na přelomu září a října (23. 9. 2011 Luhačovice - Branka, 27. 9. 2011 Dolní Dobrouč a Okrouhlice - Vadín, 30. 9. 2011 Hlubočky - Gagarinova, 2. 10. 2011 Králíky - Suchý vrch, 10. 10. 2011 Ústí nad Labem - Větruše a 11. 10. 2011 Jeseník - Zlatý Chlum) nyní Česká televize uvedla do řádného provozu dva digitální dokrývače, jeden na Vysočině a druhý v Pardubickém kraji.

Od pondělí 7. listopadu 2011 vysílá digitální opakovač ČT Brtnice - Rokštejnská (33. kanál) a ve čtvrtek 10. listopadu 2011 byl spuštěn digitální převaděč ČT Ústí nad Orlicí - Kubincův kopec (54. kanál).

Česká televize je provozovatelem vlastní sítě 1 pro digitální zemské vysílání (DVB-T) takzvaného multiplexu veřejné služby. Ten divákům nabízí všechny čtyři programové okruhy ČT v digitální kvalitě (ČT1, ČT2, zpravodajský ČT24 a sportovní ČT4) a digitální doplňkové služby (jako je teletext nebo elektronický programový průvodce EPG).

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články