Quantcast

4W: Odstartoval TVi Europe

| redakce | tisk

22. listopadu 2011 zahájila vysílání stanice TVi Europe, evropská verze ukrajinské stanice TVi. Informoval o tom generální ředitel Nikolaj Kniazycki. Obě stanice v současné době vysílají stejný obsah pod stejným logem.

TVi vysílá na satelitu Amos 2, na freq. 10,759 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. Přijímat najde tuto stanici na uvedené frekvenci dvakrát. Jeden stream je vysílán v kompresním formátu MPEG-2 a druhý v MPEG-4 pro který je nutný HD set top box. Distribuce v MPEG-4 byla zahájena začátkem listopadu.

Jedna stanice vysílá na dvou pozicích s různými licencemi - s ukrajinskou a polskou. V budoucnu chce provozovatel na TVi Europe vysílat více evropských pořadů a na TVi více informačních relací. Záleží zejména na tom, zda pro novou stanici Info 24 získá provozovatel příslušnou vysílací licenci.

Podle vyjádření provozovatele zatím není jasné, zda bude provozovat oba programy. Plány jsou totiž závislé na politické situaci. Pokud bude mít provozovat na Ukrajině problémy, zůstane jen evropská verze.

Portál Telekritika připomněl, že dne 14.6.2011 získal kanál TVi Europe satelitní licenci od polského regulátora médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji). Již 20.6. byl nový projekt představen ve Varšavě.

TVi Europe se obsahově bude lišit od stanice TVi. Základem nabídky budou informace a vlastní produkce, včetně dokumentárních filmů a také informační pořady a programy od polských firem. TVi Europe bude vysílat ukrajinsky a polsky (67%, resp. 33%). Náklady na spuštění projektu dosáhly 5 miliónů dolarů.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články