Quantcast

ČT chce do konce roku 2012 spustit kanál pro děti

| redakce | tisk

Veřejnoprávní Česká televize (ČT) hodlá v příštím roce spustit nový okruh, který bude určen dětem. Televize zároveň oddělí svoji výrobní a vysílací roli a vznikne zhruba 18 tvůrčích skupin.

O záměrech informoval na pondělním setkání Českého filmového a televizního svazku (FITES) generální ředitel Petr Dvořák. Vznikne zhruba 18 tvůrčích skupin, které se zaměří na jednotlivé specializace jako je například dokumentární tvorba, dětská tvorba nebo koprodukce. Výběrové řízení na pozice šéfů chce ČT vypsat začátkem roku 2012. Jednotlivé skupiny mohou ovlivnit vysílací schéma od roku 2013.

Do konce roku 2012 chce Česká televize spustit další kanál, který se zaměří na dětskou tvorbu. Veřejnoprávní médium jej chce financovat z běžného provozu a bude se snažit získat i peníze z EU.

"Možností spolupráce se zahraničním je mnohem více, než využíváme. Začínám vyjednávat s ministerstvem pro místní rozvoj a ministerstvem školství o možnosti spolupráce a financování z EU. Ministerstvo školství má například velký zájem o dětský kanál," uvedl Dvořák.

zdroj: ihned.cz, ČTK





Reklama




Vybrané články