Quantcast

Nové dokrývače pro mux 2: Vsetín a Zlaté Hory

| redakce | tisk

České Radiokomunikace (ČRa) spustily k 30.11.2011 další digitální dokrývače pro DVB-T multiplex 2. Od tohoto data se zlepšil příjem digitálního pozemního signálu divákům ve městě Vsetím a Zlaté Hory a jejich okolí. Oba dokrývače ČRa spustila na základě požadavků svých zákazníků a po důkladném změření pokrytí digitálním signálem.

Dokrývač pro Vsetín se nachází v lokalitě Bečevná nad městem Vsetín. Multiplex 2 je zde šířen na 58. kanále s horizontální polarizací a s primárním zdrojem signálu z jesenického vysílače Praděd.

Vsetín se nachází v kopcovité oblasti, a proto se zde mohly vyskytnout komplikace s příjmem digitálního vysílání. Z toho důvodu jsme se zákazníky multiplexu 2 dohodli spuštění digitálního dokrývače v této lokalitě,“ říká Jiří Vykydal, manažer útvaru strategie a rozvoje Českých Radiokomunikací.

Dokrývač pro Zlaté Hory se nachází v lokalitě Biskupská kupa. Programy MUX 2 z něho budou šířeny na 53. kanále s horizontální polarizací a s primárním zdrojem signálu z jesenického vysílače Praděd. Digitálním signálem pokryje území a okolí města Zlaté Hory.

Zlaté Hory se nachází v kopcovité oblasti, a proto se zde mohly vyskytnout komplikace s příjmem digitálního vysílání. Z toho důvodu jsme se zákazníky multiplexu 2 dohodli spuštění digitálního dokrývače v této lokalitě,“ říká Jiří Vykydal, manažer útvaru strategie a rozvoje Českých Radiokomunikací.





Reklama




Vybrané články