Quantcast

DirecTV plánuje spustit Ultra HDTV

| redakce | tisk

Americký gigant s placenou televizí DirecTV chce spustit vysílání v Ultra HDTV. Provozovatel již zahájil přípravu na budoucí potřebné pásmo pro zavedení UHDTV. Konkrétní termín zavedení UDTV ale neuvedl.

"4000 a 8000 řádků pro televizní vysílání jsou skvělé pro satelitní průmysl a zajistí, že satelitní vysílání bude i nadále přinášet odlišnou kvalitu služeb od ostatních. Považujeme to pro nás za klíčovou strategickou výhodu," uvedl Philip Goswitz ze společnosti provozující DirecTV.

Zákazníci DirecTV migrují z příjmu služeb v Ku pásmu do Ka pásma. Během 4 až 5 let DirectTV očekává, že přestane poskytovat služby v Ku pásmu.

Goswitz zatím neřekl, kdy UDTH se 4 tisíci řádky hodlá spustit. Je ale zapotřebí se technicky na takové vysílání připravit ať už po stránce komprese a dalších podpůrných technologií. DirecTV chce mít konkurenční výhodu přes pozemní, kabelovou televizí a DSL nabídkou.

Japonská televize plánuje zavádět Ultra HDTV v roce 2020. Pro tyto účely bude využívat kapacitu v Ka pásmu. V únoru na konferenci ITU v Ženevě bylo dohodnuto, že Ka pásmo bude využíváno pro budoucí technologii UHDTV.

DirecTV již poskytuje své služby v Ka pásmu pro klienty v Severní Americe. Služby v Ku pásmu generují společnosti roční tržby ve výši 27 miliard dolarů, zatímco v Ka pásmu asi 20 miliard dolarů.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články