Quantcast

Digi TV bude spolupracovat s UPC?

| redakce | tisk

Na satelitním trhu může v blízké době dojít k další významné změně. Dvě konkurenční satelitní placené televize, které využívají kapacitu na orbitální pozici 0,8°W/1°W, zřejmě brzy začnou spolupracovat.

První krok k tomu učinila společnost RCS/RDS, provozovatel satelitní placené televize Digi TV, která připojila systém podmíněného přístupu Conax k programu TVR Cultural vysílaný na kmitočtu 12,563 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. Připojený systém Conax používá CAID 0B02 a ten patří přístupovým kartám Focus Sat, provozovatele UPC DTH.

Případná spolupráce obou mezinárodních platforem ve sdílení satelitní kapacity může být krokem v úspoře nákladů a zejména umožní rozšíření nabídky o další programy.

Společnosti UPC DTH (provozovatel Focus Sat v Rumunsku, UPC Direct v Maďarsku, freeSAT v Česku a na Slovensku) a RCS/RDS (provozovatel Digi TV) mají již několik programů společných. Nejde jen o volně vysílané programy ( FTA) ale také o kryptované stanice, které jsou ale na kapacitě třetích stran (nejčastěji rumunské společnosti ESS - Eastern Space Systems). Diváci tak dostávají stejný signál například stanic Fishing and Hunting či Filmbox.





Reklama




Vybrané články