Quantcast

Seriál Rodinná pouta je jediným českým zástupcem v nominacích na ceny festivalu Rose d?Or

| redakce | tisk

Seriál Rodinná pouta, který televize Prima vysílá od března roku 2005 a jenž se dočká i druhé řady, kterou diváci budou vídat od června letošního roku, je jediným českým zástupcem nominovaným na ceny festivalu Rose d?Or, který proběhne letos počátkem května ve švýcarském Luzernu.

Už 45. ročník slavného festivalu, na kterém jsou televizní pořady prezentovány v osmi kategoriích, má díky Rodinným poutům českého zástupce v kategorii Soap. Český seriál Rodinná pouta bude o cenu Rose d?Or (Zlatá růže) bojovat v konkurenci dalších osmi děl mimo jiné z USA, Velké Británie, či Německa.

Celkově se v letošním roce do soutěže přihlásilo 140 společností ze 33 zemí se 331 pořady. Z přihlášených pořadů vybrala porota 126 děl, které bude posuzovat finálová porota festivalu a ze kterých budou vybráni vítězové.

?Nominaci považujeme za velkou poctu. Festival v Luzernu má dlouhou tradici a zúčastnit se ho je pro nás prestižní záležitost. Je to pro nás obrovská příležitost, jak náš seriál, který u nás slaví velké úspěchy, prezentovat v zahraničí. Věřím, že se ani ve velmi silné konkurenci, která v naší kategorii existuje, Rodinná pouta neztratí,? říká ředitel programu Prima TV Miloš Zahradník.

?Z postupu Rodinných pout mezi devět nejlepších pořadu bojujících o Zlatou růži máme velkou radost. Seriál se tak dostal do ?velmi dobré společnosti? TV pořadů jako jsou např. američtí ?The Bold and the Beautiful?, či německá ?Verbotene Liebe?. Tato nominace má pro nas také obchodní význam, je to prezentace doslova k nezaplacení ? dodává Jan Novotný, producent společnosti PROTV, která seriál pro Prima TV vyrábí.

Rodinná pouta patří dlouhodobě k nejvíce sledovaným pořadům televize Prima. V posledních měsících sleduje každý díl seriálu průměrně přes 1,9 milionu diváků starších 15 let.

zdroj: Jana Malíková, tisková mluvčí Prima TV





Reklama




Vybrané články