Quantcast

5W: Francouzské FTA programy z jednoho TP

| redakce | tisk

Podruhé v letošním roce dochází ke změnám v technických parametrech příjmu několika francouzských FTA programů vysílaných v rámci nabídky Fransat na satelitu Eutelsat 5 West A 5°W).

Na nových parametrech vyíslají programy Demain, KTO, Mirabelle TV, NRJ Paris Sat, TeleGrenoble Isere, TLP Manosque, TV8 Mont Blanc a Vosges TV. Tyto stanice v nejbližších týdnech opustí původní parametry.

Všechny tyto programy jsou umístěny na třech různých transpondérech stejného satelitu. Po přesunu stanic bude většina z nich šířena z jedné frekvence a zjednoduší se tím naladění francouzských programů pro diváky FTA programů.

nové technické parametry:

• Eutelsat 5 West A (5°W), freq. 12,564 GHz, pol. V, SR 29950, FEC 7/8, DVB-S/QPSK

Spolu s výše uvedenými programy se přesune na nový kmitočet i řada nekódovaných rozhlasových stanic - BFM, Cherie FM, Europe 1, FIP, France Culture, France Info, France Inter, France Musique, Le Mouv, Nostalgie, NRJ, Radio Africa N01, RFM, Rire et Chansons, RMC a Virgin Radio.

Vedle této změny bylo na kmitočtu 12,522 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK zahájeno šíření paketu Orange (vše Viaccess). Jedná se o kopii multiplexu vysílaného na freq. 11,471 GHz, pol. V, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články