Quantcast

Prima ZOOM: tipy z programové nabídky od 18.2. do 24.2.2013

| redakce | tiskobrázek k článku: Prima ZOOM: tipy z programové nabídky od 18.2. do 24.2.2013

Světové premiérové dokumenty přitahují statisíce diváků. V rámci prvního týdne vysílání 4. - 10. 2. zaznamenala Prima ZOOM průměrný celodenní share v cílové skupině D15+: 3,76 %. Jedinečné tipy dalšího týdne vysílání (18. 2. - 24. 2.) jsou zde.

Tematické bloky pondělí až neděle od 20.00 do 23.00: Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války; Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (obsahuje také téma Dinosauři).

18. 2. 21.00 - Supervulkány
Ohrožení života na celé planetě! Hluboko pod povrchem Země dřímá jedna z nejničivějších přírodních sil našeho světa - supervulkány. Až jeden z nich vybuchne, může rozpoutat nukleární zimu a způsobit hromadné vymírání živočichů na celé planetě, podobně jako k tomu nejspíše došlo v třetihorách. Vědci vědí, že k takové obrovské sopečné erupci jednou nevyhnutelně dojde. Nevědí sice kdy, ale už tuší kde.

19. 2. 20.00 - Atlas 4D - Středomoří
Fantastické záběry přináší průřez od nejstarší historie po současnost. Vizuálně dechberoucí cesta časem a prostorem ze tří pozoruhodných míst planety: postupně navštívíme oblast Velké příkopové propadliny v Africe, Středozemí a Havajské ostrovy. Zjistíte, jak tato místa před miliony let vznikala, jak se zde vyvíjelo lidské společenství i jaká je jejich současnost.

20. 2. 21.00 - Ostrov tučňáků
„Tučňáčí Big Brother“ ukáže netušený soukromý život tučňáků. Tučňáci z australského Filipova ostrova (Phillip Island) jsou vyhledávanou turistickou atrakcí, pohled do zákulisí jejich každodenního života je ale ještě mnohem zajímavější. Jejich vzájemné vztahy jsou důležitou součástí přežití v drsných podmínkách. Poznejte s námi život několika tučňáčích rodin prostřednictvím nejmodernějších sledovacích technologií.

21. 2. 22.00 - Bitevní strategie a taktiky - Klamání
Jak se vyvíjely moderní válečné strategie v průběhu 20. století, v čem spočívají, jaké jsou jejich výhody a nevýhody, kde byly použity a s jakými výsledky? Od první světové války až po invazi do Iráku, od obojživelných operací po guerrilový boj. Špičkový seriál pro všechny, kdo se nespokojí s povrchním výkladem - po téhle bitvě může být opravdu každý generál. Seriál zdobí skvělé záběry z akce i přehledná vysvětlující grafika.

22. 2. 20.00 - Utajená moře - Velikáni západu
Strhující podmořské záběry a krása na nečekaných místech vás překvapí. Nejen hluboké oceány dalekých exotických zemí v sobě skrývají rozmanitost a krásu. Stejně překvapivá pro nás mohou být i menší a opomíjená moře, například při pobřeží Velké Británie. Často jsou považována za kalná, studená, nezajímavá místa, pravda je však docela jiná, jak zjistíte při této výpravě mezi fascinující tvory a do podmořských měst.

23. 2. 22.00 - Nejpodivnější zvířata světa
Tato série nabízí podivná zvířata, fascinující svět a nečekané evoluční adaptace. Ve vodě, na souši i ve vzduchu žijí roztodivní tvorové. Ryby, které se pohybují po souši, chobotnice, které se dokáží vydávat za kamení i za hady, kudlanky se svými zvláštními chutěmi, ještěrky, které v sebeobraně vystřelují z očí vlastní krev, létající hadi i skuteční zvířecí upíři. Poznejte jejich zvláštní svět a sami posuďte, které ze zvířat je nejpodivnější.

24. 2. 20.00 - Vláda dinosaurů - Konec hry
Jedinečnou sérii zakončíme druhy dinosaurů, o nichž jste dosud neměli ani tušení - za podpory vynikající animace. Svět dinosaurů byl ještě mnohem barvitější a zvláštnější, než jste si dosud dokázali představit. Seriál kombinuje nejnovější - a často překvapivé - poznatky předních paleontologů s pokročilou počítačovou animací a dává nám nahlédnout do života dinosaurů ve strhujícím „hollywoodském“ stylu. Jaké evoluční změny zajišťovaly dinosaurům přežití? A jak vypadali jejich savčí současníci včetně podivuhodných prabobrů?

zdroj: FTV Prima





Reklama




Vybrané články