Quantcast

Skylink: Co bude na pozici po TV Pětka? Možná TELKA, SMÍCHOV nebo JOJ3

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink: Co bude na pozici po TV Pětka? Možná TELKA, SMÍCHOV nebo JOJ3

Na satelitní platformě Skylink se začátkem tohoto měsíce uvolnila jedna programová pozice - skončila totiž česká zábavní stanice TV Pětka. Pozice zatím nebyla obsazena ale provozovatel již má několik možných programů na obsazení pozice. Nedávno na stejné frekvenci skončila i slovenská regionální stanice CETV. Volné pozice jsou teoreticky dvě.

Co se na uvolněné pozici po TV Pětka objeví? "Konkrétní plán nemáme," říká webu parabola.cz člen představenstva společnosti M7 Group Jaromír Glisník. "Třeba se vymáčkne Nova a přibude Smíchov nebo Telka...," naznačuje možné obsazení uvolněné kapacity. Vše je nyní v rukou společnosti CET 21, provozovatele TV Nova, zda se rozhodne využít nabízenou kapacitu M7 Group.

Připomeňme, že společnost CET 21 nedávno získala satelitní licence pro nové stanice TV Smíchov a TELKA. Není ale jasné, zda a kdy licence pro satelitní šíření bude využívat.

Uvolněnou kapacitu po televizi Pětka by teoreticky mohla využít i nová slovenská stanice s pracovním názvem JOJ3, která hodlá šířit svůj program i pře satelit. Start nové stanice je předběžně naplánován na duben 2013.





Reklama




Vybrané články