Quantcast

Chellomedia, vlastník CBS, je na prodej

| redakce | tisk

Liberty Global, americká mezinárodní společnost, kterou vlastní John Malone, vystavila firmu Chellomedia na prodej. Hodnota transakce může dosáhnout 800 milionů až 1 miliardu dolarů.

Informuje o tom "The Wall Street Journal". Liberty Global má síť v několika zemích, včetně Německa a Belgie. Chellomedia je dceřinou společností Liberty Global zabývající se výrobou a distribucí televizních kanálů - sportovní, filmové a gastronomické. Programy dodává do 390 milionů domácností po celém světě.

Liberty Global, jehož předsedou je Malone, asi před měsícem si najala poradce, kteří mají pomáhat organizovat nabídky až po jednání s několika zúčastněnými stranami. Je možné, že jednání povedou k částečnému či úplnému prodeji, joint venture nebo skončí bez prodeje.

Zpravodaj "The Wall Street Journal" uvedl, že k prodeji by mohlo dojít na podzim 2013.

Chellomedia působí ve východní Evropě, Latinské Americe a dalších částech světě. Společnost spravuje 48 ze svých 68 kanálů, ostatní jsou joint venture.

Není jasné, proč Liberty Global hodlá prodat Chellomedia, který generuje pouze malou část z 10 milionů dolarů ročního obratu a to především z kabelových sítí. Příjmy Chellomedia v roce 2012 činily 514 milionů dolarů.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články