Quantcast

Azerkosmos podepsal kontrakt s místními TV a rozhlasovými kanály

| redakce | tisk

Ázerbájdžánský satelitní operátor Azerkosmos podepsal smlouvu s místními televizními a rozhlasovými společnostmi ohledně šíření programů na telekomunikačním satelitu Azerspace/Africasat-1a. Jak společnost uvedla, ázerbájdžánské TV a rozhlasové programy se objeví na nové družici velmi brzy. Technické práce v tomto směru již probíhají.

Azerspace/Africasat-1a je družice, která poskytne mnoho výhod pro místní vysílatele a za přijatelných podmínek. Využívaná kompresní technologie umožní výrazně snížit satelitní kapacitu a poskytovat nejlepší možnou kvalitu.

Satelit Azerspace/Africasat-1a je umístěn na orbitální pozici 46°E. Kosmický aparát byl vynesen v únoru letošního roku nosnou raketou Ariane 5.

Satelit dodala americká společnost Orbital Sciences Corporation na bázi platformy Star-2. Je vybavena 36 transpondéry (24 v C pásmu a 12 v Ku pásmu), každý se šířkou pásma 36 MHz. Odhadovaná životnost družice je 16 let.

Azerspace/Africasat-1a je připravena poskytovat služby v Evropě, na Kavkaze, ve střední Asii, na Středním Východě a v Africe pro digitální vysílání, přístup k internetu, přenos dat, VSAT a vládní komunikace.

zdroj: trend.az





Reklama




Vybrané články