Quantcast

Řecká vláda tlačila na vypnutí modulace ERT

| redakce | tisk

Minulý týden řecká veřejnoprávní televize ERT v noci na středu ukončila vysílání. O konci ERT rozhodla řecká vláda a vypnutí veřejnoprávních kanálů je součástí úsporných opatřeních.

Za pomocí Evropské vysílací unie (EBU) bylo satelitní vysílání ERT ve čtvrtek večer opět obnoveno. Vysílání nemělo ale dlouhého trvání. O uplynulém víkendu bylo satelitní vysílání ERT na evropském satelitním systému Eutelsat Hot Bird (13°E) opět odpojeno.

Řecká vláda zřejmě tlačila na poskytovatele satelitní kapacity RRsat Global Communications Network, která byla nucena pod hrozbou právních kroků zastavit vysílání NET na satelitu Hot Bird.

EBU v pondělí v tiskové zprávě ostře odsoudila postup řecké vlády a vyzvala ji, aby stáhla žalobu proti poskytovateli satelitní kapacity. Jedná se o další ránu svobodě projevu a pluralitě sdělovacích prostředků v Řecku.

NET, jedna ze stanic řeckého veřejnoprávního vysílatele ERT, v současné době vysílá přes satelit Eutelsat 7A (7°E) na kapacitě EBU (freq. 11,089 GHz, pol. H, SR 4936, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK) a také prostřednictvím internetu.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články