Quantcast

MS ve fotbale 2014 bude možná v Ultra HDTV

| redakce | tisk

Sony a FIFA budou testovat technologii Ultra HD během tří zápasů Konfederačního poháru. Má jim pomoci se rozhodnout, zda UHDTV bude využívat i během MS ve fotbale 2014 v Brazílii.

"Ukazuje se, že můžeme zrealizovat živé fotbalové přenosy MS ve 4K. Pak FIFA se může rozhodnout," uvedl Mark Grinyer, programový manažer Sony pro MS 2014.

Pokud budou 4K testy úspěšné, FIFA bude nabízet paket vysílacích práv pro MS 2014 v UHDTV formátu. Může se jednat také o speciální vysílání pro kina v rozlišení 4K.

"Je velký zájem, ale bude záležet na tom, jak se FIFA rozhodne nabízet právům," uvedl Grinyer pro The Hollywood Reporter. Jen před 3 lety bylo v Jižní Africe vyrobeno 25 utkání ve 3D formátu. Odhaduje se, že světový fotbalový šampionát bude v roce 2014 sledovat 3,2 miliardy lidí.

Pro potřeby testů v UHDTV se budou vysílat přímé fotbalové přenosy ve dnech 17. a 22. června a také semifinále dne 26. června 2013 na stadionu Estdio Mineirao v Belo Horizonte.

Přenosový vůz 4K firmy Telegenic byl o několik dní dříve vypraven do Brazílie. Vůz je vybaven mimo jiné prototypem adaptéru do kamer Sony CA-4000 4K propojení s optickým kabelem. Sony bude používat kamery Sony F55 v hodnotě 34.900 dolarů. FIFA chce zjistit, zda budou vhodné pro sportovní vysílání.

zdroj: satkurier.pl, Hollywood Reporter





Reklama




Vybrané články