Quantcast

Kabel Deutschland přejde do rukou Vodafone

| redakce | tisk

Britská společnost Vodafone Group hodlá získat německou kabelovou síť Kabel Deutschland. Hodnota navrhované transakce je 7,7 miliardy eur (87 dolarů za jednu akcii). Transakce má být provedena ve formě dobrovolné veřejné soutěže 84,50 euro za akcii v hotovosti plus výplata dividend navržených Kabel Deutschland za rok 2012/2013 ve výši 2,50 eur na akcii.

Správní rada a dozorčí rada Kabel Deutschland mají zájem o nabídku. Jsou přesvědčeni, že kombinace s Vodafone vypadá velmi atraktivně s dlouhodobými výhodami pro obě společnosti a jejich zákazníky, zaměstnance a akcionáře. Oznámení o transakci předcházelo jednání mezi oběma společnostmi. Během jednání obě strany podepsaly dohodu o sloučení podniků, které mají být schváleny příslušným právním zástupcem.

Během jednání se obě strany dohodly, že tržní postavení Kabel Deutschland a rozsah služeb, které nabízí, budou po sloučení s Vodafone posíleny. V rámci Vodafone Group bude Kabel Deutschland samostatným subjektem se sídlem v Unterfoehringu (poblíž Mnichova). Na základě smlouvy o fúzi bude představenstvo společnosti Kabel Deutschland v budoucnu zodpovědné za všechny zákazníky pevných linek Vodafone v Německu, včetně vývoje produktů a prodeje v tomto segmentu.

Nákup Kabel Deutschland, největšího kabelového operátora v Německu, umožní také britské skupině získat přístup k 8,5 milionům domácnostem - potencionálním klientům kombinovaných služeb TV, internetu a telefonie.

Vodafone bojoval o Kabel Deutschland s firmou Liberty Global, kterou vlastní miliardář John Malone. Minulý týden poslala svoji první nabídku na koupi.

Připomeňme, že Kabel Deutschland využíval až do února 2012 k distribuci svých programů do kabelových sítí kapacitu na satelitu Astra 3A (23,5°E).

zdroj: Kabel Deutschland, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články