Quantcast

Dvojka HD po dobu TDF v DVB-T na Slovensku

| redakce | tisk

Slovenský veřejnoprávní telerozhlas RTVS bude po dobu zhruba tří týdnů šířit ve svém terestrickém veřejnoprávním multiplexu svůj druhý program v HD rozlišení místo prvního. Důvodem je šíření jubilejního 100. ročníku cyklistických závodů Tour de France (TDF).

RTVS jej bude svým divákům přinášet v nativním HD rozlišení.

Dvojka HD se tak po následující dny dostane k dalším divákům - vedle kabelových a IPTV operátorů, kteří stanici zařadili do své nabídky již dříve.

"Tento krok považujeme za najlepší spôsob, ako divákom v najväčšej možnej miere spríjemniť sledovanie prestížnych cyklistických pretekov. Je to súčasťou našej dlhodobej podpory rozvoja DVB-T na Slovensku a rovnako je našou ambíciou vyrábať a prinášať na obrazovky čoraz viac programov v HD kvalite," uvedl ředitel sekce strategického rozvoje a techniky ERTVS Andrej Doležal.

Závody TDF bude RTVS vysílat denně od 29.6. do 21.7.2013 na Dvojce. Studio TDF před a po vysílání závodů přinese i rozhovory se zajímavými hosty.

Vedle Dvojky HD v DVB-T se mohou sportovní diváci těšit na speciální portál tdf.rtvsk.sk, který bude přinášet všechny statistiky, týmové soupisky i živé přenosy závodů v několika formátech. Stránka bude spuštěna před zahájením závodů.





Reklama




Vybrané články