Quantcast

Projekt Volks TV stále žije

| redakce | tisk

I po vypnutí programové pozice Volks TV na satelitu Astra (19,2°E) nadále probíhají přípravy na spuštění nové stanice. Informoval o tom generální ředitel Volks TV Helmut Thoma. Program se má objevit na jiném transpondéru.

Ve čtvrtek 25.7.2013 došlo k odpojení programové pozice Volks TV na pozici 19,2°E. Přesně po 15 měsících od startu pozice. Společnost Volks TV Vetriebs GmbH oznámila, že se tím nemění plány na spuštění ambiciózního projektu. Původní kapacitu na Astře poskytl zdarma operátor platformy ORS.

Vzhledem k tomu, že provozovatel stanice nepodepsal dlouhodobou smlouvu na šíření programu, došlo k odpojení pozice. Volks TV se objeví na kapacitě jiného provozovatele, který prý nabízí kapacitu levněji. Přesné datum startu Volks TV stále není známý.

Testy Volks TV probíhaly na TP platformy ORS, na kmitočtu 11,244 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6.

Projekt Volks TV plánuje Helmut Thoma od roku 2011 ve spolupráci s regionálními kanály v Německu. Po vzoru amerických TV sítí chce poskytnout regionálním vysílatelům program do kterého budou regionální stanice vstupovat s regionálním obsahem.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články