Quantcast

Od 1.10. kanály AFN bez vysílání

| redakce | tisk

Televizní kanály pro americkou armádu (AFN) zastavily vysílání z důvodu tzv. "government shutdown". ARN (American Forces Network) je sítí televizních kanálů určených pro vojáky umístěné na amerických základnách mimo USA a Ameriku.

Paket kanálů AFN mohou přijímat američtí vojáci a jejich rodiny, mj. v Německu, Itálii či Jižní Korei. V Evropě se paket vysílá ze satelitu Eutelsat 9A (9°E) a je zakódována systémem PowerVU.

Více než dva dny většina kanálů AFN nevysílá řádný program. Důvodem pro přerušení vysílání je tzv. "government shutdown", tedy uzavření služby americkými úřady, které se konalo 1. října 2013. Znamená to, že do dočasné pozastavení financování UUSA řadu institucí a veřejných služeb. Jednou z pozastavených služeb jsou i přenosové kanály pro americké vojáky a jejich rodiny.

Nouzově pokračuje vysílání kanálu AFN News a rozhlasových stanic. Američtí vojáci dočasně ztratili možnost sledovat své oblíbené televizní seriály a filmy (kanály AFN Atlantic, AFN Prime, AFN Movie a AFN Family) a také sportovních akcí (AFN Sports HD). Místo těchto stanic jsou diváci informováni o problémech s AFN. Nevysílá ani FTA kanál The Pentagon Channel. Na obrazovce je pouze logo stanice.

technické parametry paketu AFN:

• Eutelsat 9A (9°E), freq. 11,804 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Power VU

zdroj: satkurier.pl, sat-charts.eu





Reklama




Vybrané články