Quantcast

TV Nova končí licence na MTV CZ a hrozí ji zrušení

| redakce | tiskobrázek k článku: TV Nova končí licence na MTV CZ a hrozí ji zrušení

České-slovenské verzi MTV hrozí zánik. Lokální verzi na našem trhu provozuje skupina NOVA. Ta v současnosti vyjednává o budoucnosti stanice MTV na českém a slovenském trhu.

"Smlouva s MTV byla na pět let a nyní na konci roku končí. Jednáme s jejím držitelem, za jakých podmínek by bylo možné pokračovat," uvedl pro portál Živé.sk ředitel komunikace a PR NOVA Josef Koukolíček.

Podle informací Živé.sk se počítá s tím, že vlastník TV NOVA licenci na česko-slovenskou verzi MTV neprodlouží. Možným důvodem může být šetření, neboť společnost CME má dluhy v řádech stovek miliónů dolarů. Dalším možným důvodem je velká konkurence ze strany neplacených hudebních stanic. Jen v poslední době odstartovaly programy Óčko Gold, Óčko Expres, REBEL a chystá se i Šlágr TV2.

Pokud se NOVA s Viacomem nedohodne, česko-slovenskou verzi MTV bude provozovat jiný subjekt nebo se na trh vrátí panevropská mutace MTV Europe. Ta se vysílá v zemích, které nemají vlastní MTV.

Ve východní Evropě se MTV příliš nedaří. V Pobaltí lokální kanály MTV skončily před několika lety. V červnu zaniklo MTV i na Ukrajině. Bez MTV byli diváci během léta i v Rusku.





Reklama




Vybrané články