Quantcast

ČT1 chystá na Štědrý večer pohádku Duch nad zlato

| redakce | tisk

Na Štědrý večer v úterý 24. prosince 2013 chystá první program České televize (ČT) nový pohádkový příběh s názvem Duch nad zlato. Výpravný film Zdeňka Zelenky na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena Křesadlo začíná jedné bouřlivé noci na Šibeničním vrchu, kde tulák Vojta náhodou objeví v podzemí zlatý poklad, který hlídá tajemný duch.

Získá přitom také křesadlo, pomocí kterého lze ducha přivolat a nechat si od něj cokoli přinést. Více než zlato ale Vojtu zajímá krásná princezna, o které slyšel jenom vyprávět. Duchovi je Vojta sympatický, a tak se rozhodne mu pomoci. Když už se zdá, že příběh směřuje ke šťastnému konci, všechno zkomplikuje hamižná dvorní dáma, která odhalí tajemství křesadla a je odhodlaná ke všemu, aby ho získala.

ČT1 chystá na Štědrý večer pohádku Duch nad zlato
▲ ČT1 chystá na Štědrý večer pohádku Duch nad zlato

V hlavní roli ducha exceluje Viktor Preiss (duch Arnoldo), dále hrají Jiřina Bohdalová (dvorní dáma Hermína), František Skopal (tulák Vojta), Veronika Kubařová (princezna Rozálie), Jan Hrušínský (král), Miroslav Vladyka (Všivák), Radek Holub (Krutoň), Vladimír Javorský (Pajdák), Miroslav Táborský (Hrdoň), Filip Antonio (Zmizík) a další.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články