Quantcast

LG údajně špehuje uživatele skrz Smart TV

| redakce | tisk

Jeden z největších výrobců zábavní elektroniky má problém. Firma LG čelí podezření, že jeho moderní Smart TV sledují chování svým uživatelů a na server výrobce posílají informace o sledovaných programech, využívaných aplikacích nebo názvy souborů umístěných na připojených USB discích.

Jak zjistil Jason Huntley, obsah vygenerované reklamy na televizní obrazovce není náhodný. Píše o tom Živé.sk. Ze všech získaných informací jsou pak divákům na televizní obrazovce zobrazeny cílené reklamy. Mezi odeslanými informacemi na web byla i země ve které se televizor nachází ale i názvy souborů na USB klíči. Podle pana Huntleyho nastaly i případy, kdy byly odeslané na server informace o všech souborech z připojeného zařízení. Někdy se neodeslaly žádné informace o souborech.

Uživatelé televizorů mohou v menu najít funkci "Collection of watching info", která je standardně zapnutá. Vypnutím této funkce je možné zakázat odesílání Vašich informací na reklamní účely. Podle provedených testů se i po vypnutí této funkce odesílala data na server společnosti LG.

Výrobce televizorů LG se začal problémem zabývat. Aktualizace firmware Smart TV má vyřešit problémy s odesíláním informací o chování uživatelů bez jejich vědomí.





Reklama




Vybrané články