Quantcast

Prosincové změny v českém rozhlasovém éteru

| redakce | tisk

Poslední měsíc roku 2013 je ve znamení poměrně významných změn na českém rozhlasovém trhu. K 1.12.2013 ukončily provoz Rádio Jizera, Rádio HEY a Rádio Valašsko. Místo těchto stanic mohou posluchači naladit jiné programy.

V Praze a středních Čechách odstartovalo vysílání nové Signál rádio. Programově vychází z původního mladoboleslavského Rádia Jizera. Vysílání je cíleno na posluchače starší 35 let.

Na českém trhu skončilo také rádio HEY s formátem rock & sport z důvodu nízké poslechovosti. Kmitočty převzalo Country rádio, které doposud postrádalo kvalitní pokrytí mimo Čech. Vysílá všude tam, kde působilo Rádio Hey. V Praze a středních Čechách, kde se signál stanic překrýval, vysílá zmíněné Signál Rádio. Píše o tom RadioTV.cz.

V první prosincový den skončilo Rádio Valašsko a na kmitočtech stanice nyní vysílá Rádio Blaník pro Valašsko. Vysílá na kmitočtech 94,3 MHz (Zlín), 95,3 MHz (Valašské Meziříčí), 102,8 MHz (Nový Jičín) a 107,1 MHz (Vsetín a Rožnov pod Radhoštěm).

Další změna na posluchače ještě čeká. K 1.1.2014 ukončí vysílání internetové hudební Rádio 4U, specializující se na hudbu 90. let minulého století. "Po neúspěšném hledání strategického partnera jsme bohužel nuceni ukončit vysílání. Důvodem jsou především finance, kterých není v současné době mnoho," uvedl provozovatel na svých stránkách k chystanému konci stanice.





Reklama




Vybrané články