Quantcast

Speciál o životě Nelsona Mandely na National Geographic Channel

| redakce | tisk

Televizní kanál National Geographic Channel mimořádně zařadil do vysílání nejnovější dokument o životě bojovníka proti apartheidu, bývalého prezidenta Jihoafrické republiky a nositele Nobelovy ceny míru Nelsona Mandely.

Tento unikátní snímek pod názvem Mandela a jeho odkaz bude odvysílán na National Geographic Channel ve středu 11. prosince ve 20 hodin u příležitosti smutné události spojené s úmrtím této celosvětově známé osobnosti.

Dokument mapuje jeho životní dráhu od dětství v královské rodině Thembu přes právnické začátky v Johannesburgu, uvěznění na téměř třicet let, prezidentské volby, ve kterých byl zvolen jako první černošský prezident Jihoafrické republiky, až po získání mezinárodního uznání. Pořadem provází uznávaný novinář Mark Austin a na Mandelu vzpomínají politici, jeho blízcí přátelé a spojenci, včetně bývalého jihoafrického prezidenta Frederika Willema de Klerka, bývalého britského předsedy vlády Gordona Browna, arcibiskupa Desmonda Tutua či spoluvězně Maca Maharaje.

Speciál o životě Nelsona Mandely na National Geographic Channel
▲ Speciál o životě Nelsona Mandely na National Geographic Channel

Nelson Mandela přes 60 let zosobňoval v otázce rasové rovnosti ikonu neochvějného rozhodnutí, odhodlání a výmluvnosti, čímž inspiroval nejen Jihoafrickou republiku ale celý svět. I když s jeho smrtí odešla ze světa mezinárodně uznávaná osobnost, jeho odkaz žije dál. Připomeňte si tedy na National Geographic Channel jeho život a názory, za které bojoval, v mimořádně uváděném dokumentu Mandela a jeho odkaz.

Po premiéře 11. prosince ve 20 hodin se pořad bude dále vysílat v následující dny:

Středa 11. prosince ve 23 hodin
Čtvrtek 12. prosince o půlnoci
Pátek 13. prosince ve 22 hodin
Sobota 14. prosince v 16 hodin
Neděle 15. prosince v 18 hodin
Neděle 15. prosince ve 22 hodin

zdroj: Channels, NGC





Reklama




Vybrané články