Quantcast

Tipy Prima ZOOM: Planety (Měsíc), Ninja kreveta

| redakce | tisk

Prima ZOOM oslaví 1. února rok vysílání. Divákům přináší přírodní, historické, vědecké, vesmírné, záhadné, cestovatelské, dobrodružné i zábavné dokumenty. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00-20.00 a 20.00-22.00 hodin.

27. 1. 18.00 - Lidská kořist (Medvědí útoky)
Policista zažije střet tváří v tvář s rozzuřeným býkem. Krvelačný medvěd grizzly brutálně zdevastuje rodinný výlet v Montaně. Australský potápěč najednou zjistí, že uvízl v hrozivých čelistech velkého bílého žraloka. Dokument Lidská kořist podrobně popisuje děsivé útoky nejnebezpečnějších dravců světa a představuje otřesné pravdivé příběhy lidí, kteří byli napadeni divokými zvířaty a přežili, aby o tom mohli vyprávět.

27. 1. 21.00 - Megakatastrofy II (Vesmírná nákaza)
Druhá série navazuje na úspěšnou první řadu. Ukazuje hrozivý dopad možných megakatastrof, které by mohly postihnout jednotlivá města, státy, ale i celou planetu. Co by se stalo, kdyby přišlo to, co už známe, ve větším rozsahu nebo se to přesunulo z běžných míst výskytu jinam na Zemi. Ve „šťastném“ sedmém dílu nás čeká smrtelná nákaza z hlubin vesmíru, kterou nelze odhadnout a ještě hůře se jí lze bránit. Kdy udeří?

28. 1. 19.00 - Nejlepší destinace viditelné z vesmíru
To, jak si užíváme prázdniny a dovolené, se co nevidět navždy změní. Během několika příštích let se během volných dnů přesuneme nad oblaka až do vesmíru. Tento film vás už teď vezme do budoucnosti. Zažijte návrat z vesmíru a užijte si vyhlídku na Zemi. Vyrazte na výlet mimo naši planetu, který vede přes 300 kilometrů vysoko a ubíhá rychlostí 27 tisíc kilometrů za hodinu. Dokument Nejlepší destinace viditelné z vesmíru využívá skutečných záběrů od NASA a během cesty kolem světa nabídne neobvyklý pohled na Grand Canyon, římské Koloseum, pyramidy v Gize nebo třeba Kennedyho vesmírné centrum v Americe.

29. 1. 21.00 - Tabernas - zapomenutá poušť Evropy
Tabernas ležící na jihu Andalusie je jedinou skutečnou pouští na celém evropském kontinentu. Život přesto může vzkvétat i uprostřed zdánlivé pustiny. Zatímco lidé se příliš teplým a nehostinným oblastem odjakživa vyhýbají, různé zvířecí druhy v čele s ježky, hady a orly jsou schopné na těchto místech přežít. Tento nádherně natočený film odhaluje zapomenutou divokou krásu na dalekém jihu Evropy.

Tipy Prima ZOOM: Planety (Měsíc), Ninja kreveta
▲ Tipy Prima ZOOM: Planety (Měsíc), Ninja kreveta

Foto: Planety (Měsíc). Uvidíte na Prima ZOOM

30. 1. 19.00 - Planety (Měsíc)
Dokumentární seriál Planety je vzrušující jízdou napříč naší sluneční soustavou, která vám otevře oči. Unikátní pohled do nejbližších vesmírných končin je doplněný o nejnovější poznatky získané díky nedávným misím na Saturn a Mars. Dozvíte se o vzniku a vývoji planet i dějinách cest do vesmíru. Uvidíte, jak se naše chápání solárního systému výrazně změnilo nejen v minulých stoletích, ale také v nedávné době. Jedno paradigma po druhém bylo díky moderní technologii postaveno na hlavu. Planety navíc zachycují úžas, který naši vesmírní sousedé stále vyvolávají.

31. 1. 19.00 - Je to možné? (Nadlidské schopnosti)
Populární dokumentární seriál využívá investigativní žurnalistiku, nejnovější vědecké poznatky a nejvěrohodnější důkazy k prošetření různých paranormálních jevů, dávných mýtů, záhadných fenoménů a nevysvětlitelných událostí. Stálice paranormálních hitparád, jako jsou UFO, Bigfoot, duchové, exorcismus, kruhy v obilí nebo spontánní samovznícení lidí, nemohou chybět. Doplňují je další zajímavá témata, jako schopnost zvířat předvídat zemětřesení, policejní věštci a monstra ukrytá na dně hlubokých řek i jezer.

Tipy Prima ZOOM: Planety (Měsíc), Ninja kreveta
▲ Tipy Prima ZOOM: Planety (Měsíc), Ninja kreveta

Foto: Ninja kreveta. Uvidíte na Prima ZOOM

31. 1. 20.00 - Ninja kreveta
Kreveta je schopná zaútočit rychlostí vystřelené kulky. Tento šílený korýš si vydobyl divokou pověst díky skusu, který se může rovnat se stiskem žraločích čelistí, a silou, jež prorazí krabí krunýř. Ve filmu Ninja kreveta se kameramanka Natali Tesche rozhodla zjistit, díky čemu je kreveta tak zvláštní. A tak si můžete vychutnat celosvětové dobrodružství spojující přírodopis s biomechanikou.

1. 2. 20.00 - Ushuaia - výpravy do divočiny (Kolébka lidstva)
V další sáze populární a dlouhodobě úspěšné francouzské dokumentární série se v doprovodu Nicolase Hulota podíváte do nejzajímavějších koutů světa. Poznáte krásy blízké přírody, nadchne vás nespoutaná exotika a zažijete nečekané. Hulot pořádá výpravy do srdce divoké, ale velmi zranitelné přírody už od roku 1990. V každém dílu se zabývá nejen romantickou idylou jedněch z nejkrásnějších míst na světě, ale také tím, jak se na ní projevují stopy civilizace. Vydejte se za dalším dobrodružstvím a zjistěte, odkud pocházíme.

2. 2. 18.00 - Technické divy světa (Super tanker na zemní plyn)
Moderátor Richard Hammond známý z oblíbeného seriálu Top Gear vyrukoval s třetí řadou vlastní podívané o Technických divech světa. Podívejte se, jak inženýři a technici využívají dějinami osvědčené objevy a přírodou ozkoušené nápady a přetvářejí je do nečekané podoby nejmodernějších vynálezů. Šestice nových dílů má různorodý rozptyl od fascinujících stavitelských divů až po technologické vychytávky a zabývá se také mrakodrapem Burdž Chalifa, formulí 1, super tankery, mostem odolným proti zemětřesení, raketoplány či rychlovlaky.

2. 2. 21.00 - Život v extrémních podmínkách (Jak přežít v kyselině)
Ještě před třiceti lety vědci věřili, že některá místa na Zemi jsou sterilní, takže pro jakýkoliv organismus je zhola nemožné, aby tam přežil. Dnes ale víme, že stvoření, která se adaptovala i na ty nejextrémnější podmínky, na těchto místech existují. Vědci je nazývají extremofilními organismy, protože je nalézají na nejvíce nehostinných místech naší planety. Dokumentární mini série Život v extrémních podmínkách kráčí ve stopách skupiny badatelů, která se odvážila do nejextrémnějších míst na Zemi. Ve slaných jezerech Senegalu, Tanzanie a Ameriky, ve chřtánu teplých pramenů na Novém Zélandu a v Yellowstonu, v nitru promrzlých arktických i antarktických ledovců nebo v hlubokých rumunských, slovinských a mexických jeskyních zjistili, že nejsou sami.

zdroj: FTV Prima





Reklama




Vybrané články