Quantcast

Zimní olympiáda exkluzivně v Českém rozhlase

| redakce | tisk

Exkluzivní olympijské souhrny 24 hodin denně, přímé přenosy z klíčových momentů, rozhovory a reportáže ze zákulisí - to přinese Český rozhlas svým posluchačům ze Zimních olympijských her v Soči 2014.

V Mezinárodním vysílacím centru v Soči bude mít ČRo svoje vlastní vysílací studio. Posluchači se dozví vše, co se týká olympiády, na Radiožurnálu a regionálních stanicích. Desetičlenný olympijský sportovní tým ČRo odlétá do Soči 30. ledna a 6. února.

Český rozhlas je jediné akreditované rádio v Česku, které může z olympiády vysílat přímé přenosy, vstupy a rozhovory. Naši reportéři mají jako jediní reportéři z rádií z celého Česka přístup přímo na sportoviště či k našim reprezentantům přímo po výkonech. Český rozhlas tak exkluzivně přinese nejenom původní reportáže přímo ze sportovišť, rozhovory s našimi úspěšnými i méně úspěšnými reprezentanty, ale i zcela exkluzivní ne vždy sportovní postřehy z olympijského dění od našeho předního zahraničního reportéra Petra Vavroušky,“ popisuje exkluzivitu olympijského vysílání generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Petr Vavrouška, stálý zpravodaj ČRo ve Varšavě (dříve v Rusku), bude každý den vysílat „Olympijský deník“ a zároveň komentovat akrobatické lyžování a snowboard. Olympijský sportovní tým pak tvoří dalších 7 sportovních redaktorů.

Oblast Soči:
Tomáš Kohout, vedoucí olympijské výpravy (lyžařské sporty)
Miroslav Augustin (studiový moderátor a komentátor)
Michal Jurman (např. rychlobruslení, krasobruslení, hokej)
Pavel Petr a Petr Kadeřábek (oba především hokej a další sporty z tzv. „pobřežní oblasti“)

Horská oblast Krasnaja Poljana:
Jan Kaliba (např. alpské lyžování, skoky na lyžích, akrobatické lyžování a snowboard)
Jan Suchan (např. běžecké lyžování, biatlon, severská kombinace)

Tým doplňují 2 technici, Roman Růžička a Roman Kolliner.

Můžu zaručit, že naše olympijské vysílání bude pestré. Cokoliv se bude dít, to u nás uslyšíte v přímém přenosu přímo z místa dění. Budou nás zajímat prioritně ohlasy českých sportovců. Jakmile někdo získá medaili, chtěli bychom s ním ihned odvysílat exkluzivní rozhovor. Uvědomujeme si, že jedním z nejsledovanějších sportů bude hokej,“ říká vedoucí olympijského sportovního týmu ČRo Tomáš Kohout.

Pozor geoblocking!
Smlouva s majitelem vysílacích práv na ZOH Soči 2014 bohužel zakazuje vysílat autentické olympijské zpravodajství do zahraničí a nutí ČRo ke geoblockingu nejen internetového vysílání, ale i olympijských informací na webu www.rozhlas.cz. Internetové olympijské vysílání přinese Radiožurnál a regionální stanice pouze pro posluchače v České republice. Pouze na území České republiky bude přístupná i speciální olympijská rubrika na webu Zprávy.rozhlas.cz.

Posluchači a uživatelé s IP adresou nebo s přístupem z českých sítí by na webu ČRo neměli žádné omezení najít. Naopak, budou mít kompletní olympijské zpravodajství na jednom místě. Ti, co přistupují mimo české území, uvidí na stránce věnované ZOH omluvu, že tento obsah je určený jen pro uživatele na území České republiky,“ vysvětluje ředitel Centra Nových médií Alexandr Pícha.

Internetové vysílání Radiožurnálu a všech regionálních stanic bude mít po dobu ZOH vypnuté WMA streamy a v případě Radiožurnálu i streamy ve formátu OGG. Pro Radiožurnál zajistíme náhradní internetové vysílání do zahraničí, které nebude obsahovat olympijské materiály - namísto nich uslyší posluchač vysvětlení, že olympijský obsah musíme geoblockovat. Pro regionální stanice ČRo bohužel nemůžeme technicky zajistit náhradní stream jako pro Radiožurnál, takže jejich internetové vysílání nebude po dobu ZOH Soči 2014 v zahraničí dostupné. To se týká všech platforem, na kterých streamy nabízíme, tedy přehrávač na webu rozhlas.cz, přehrávač na webu Play.cz, poslechové mobilní aplikace a internetová rádia. Ve zpravodajských aplikacích se zobrazí vysvětlení, že obsah ze ZOH Soči 2014 můžeme poskytnout jen na území České republiky.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články