Quantcast

Radio Dechovka je nyní dostupné v jižních Čechách

| redakce | tiskobrázek k článku: Radio Dechovka je nyní dostupné v jižních Čechách

Radio Dechovka spustilo 31. března již třetí středovlnný vysílač tentokrát v Českých Budějovicích. Vysílač je umístěn na stanovišti Husova kolonie, má výkon 2 kW a svým signálem pokrývá celé jižní Čechy. Radio Dechovka je dále dostupné v Praze, ve středních Čechách a v Brně a okolí, vždy na kmitočtu 1233 kHz.

Poslouchat ho lze rovněž prostřednictvím Regionální sítě 4 operátora Prague Digital TV a naladit si ho může i každý uživatel internetu na adrese www.radiodechovka.cz.

Jižními Čechami naše rozšiřování v tuto chvíli nekončí. Již za několik týdnů, v průběhu května, plánujeme spustit další vysílač v Ostravě,“ upozorňuje ředitel Radia Dechovka Roman Culek a dodává: „Sázka na střední vlny se Radiu Dechovka víc než vyplácí. Posluchači na ně, na rozdíl od řady provozovatelů rádií, totiž nezanevřeli. A platí to i naopak. Radio Dechovka je středním vlnám prospěšné, protože jeho úspěch na středních vlnách o ně probudil zájem u dalších významných rádií“.

Původně pouze internetové Radio Dechovka začalo pod heslem „nalaďte si nás - naladíme vás“ vysílat v červenci 2009 a rázem se zařadilo mezi nejposlouchanější stanice svého druhu. V únoru 2013 pak získalo licenci pro celoplošné vysílání na středních vlnách.

Radio Dechovka sídlí v nádražní budově v Kojeticích u Prahy a mezi jeho tváře a moderátory mimo jiné patří duo Eva a Vašek, herec a moderátor Miloň Čepelka, kapelník Krajanky Václav Hlaváček či zpěvačka Strahovanky Marta Adámková. Hudební dramaturgie rádia je postavena na české, moravské a slezské dechové a lidové hudbě, doplněné o zahraniční, zejména slovenskou dechovku. Zpestření představuje hudba z šedesátých let, hudba „staré Prahy“, folk a country. Součástí programového schématu jsou rovněž speciální pořady zaměřené na instrumentální dechovku, obří dechové soubory a „sprostonárodní“ hospodské písničky. Nechybí ani kontaktní pořady pro posluchače či informační a kulturní servis zaměřený na akce spojené s dechovkou.

Bližší informace a fotografie naleznou zájemci na www.radiodechovka.cz.

zdroj: RD





Reklama




Vybrané články