Quantcast

Sky Germany: Přenos fotbalu v Ultra HD formátu

| redakce | tisk

Německá placená platforma Sky Deutschland provedla další test v distribuci obsahu v Ultra HD rozlišení. Po úspěšných testech s přenosem fotbalového utkání mezi FC Bayern München a Borussia Dortmund v prosinci 2012 vysílatel provedl další úspěšný test na fotbalovém hřišti i mimo něj.

Dne 26. dubna 2014 vysílatel zpracoval v Ultra HD rozlišení zápas mezi FC Bayern München a SV Werder Bremen ze 32. kola německé fotbalové Bundesligy. Zápas se vysílal živě přes satelit v Ultra HD formátu v 50 fps a kódován novým standardem HEVC (High Efficiency Video Coding). Celkem šest 4K kamer v kombinaci s dalšími 4 HD kamerami (upkonverze do Ultra HD) přineslo utkání se sedmi góly a vítězství Bayernu v rozlišení 2160p50 na několika Ultra HD televizorech v centrále společnosti Sky v Unterföhringu.

Přenos podpořila řada firem DFL a subjektů (Deutsche Fußball Liga / Německá fotbalová liga) a její produkční dceřiná firma Sportcast stejně tak technologický partner Topvision (Sportproduktion), MTI Teleport München GmbH (Contribution Link), SES Platform Services GmbH (Playout Center), Fraunhofer HHI/Rohde & Schwarz (HEVC enkódování první poloviny zápasu), Elemental (HEVC enkódování druhé poloviny utkání), SES Astra (Uplink), Technicolor (UHD HEVC Receiver), ViXS (UHD Chipset) a Samsung (UHD displej).





Reklama




Vybrané články