Quantcast

Bulharské The Voice a Magic TV testují na 16E

| redakce | tisk

Bulharské hudební kanály The Voice a Magic TV zahájily nekódované testovací vysílání na družici Eutelsat 16A (16°E). Provozovatelem stanic je mediální skupina Best Success Services Media, která využívá satelitní kapacity operátora Telekom Austria Group pro balkánské země.

Služby jsou šířeny na kmitočtu 11,595 GHz.

Obě stanice jsou známé z FTA distribuce na satelitech Hellas Sat 2 (39°E) a Intelsat 12 (45°E). V prvním případě je vysílání šířeno prostřednictvím bulharské satelitní platformy Bulsatcom, ve druhém přes Vivacom. Nové vysílání na družici Eutelsat 16A (16°E) umožňuje rozšíření pokrytí stanic v Evropě a příjem stanic abonentům platformy Total TV v Bosně a Hercegovině, Černé Hoře, Chovarvsku, Makedonii, Slovinsku a Srbsku.

The Voice vysílá nejnovější videoklipy bulharské a mezinárodní hudební scény. Nabídka stanice je zaměřena na mladé diváky. Stanice vysílá od listopadu 2006.

Magic TV se zaměřuje na hudbu od 80. let minulého století až po dnešní hity. Nabídka stanice je určena pro diváky ve věku od 20 do 60 let. Stanice odstartovala v prosinci 2013 na bázi populární bulharské rozhlasové stanice Magic FM.

technické parametry - The Voice Test, Magic TV Test:

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,595 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK

Pro příjem obou SD programů z pozice 16°E je nutný HD přijímač. Vysílání je totiž umístěno v DVB-S2 multiplexu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články