Quantcast

Česká televize odvysílá z Brazílie všechna utkání

| redakce | tisk

Česká televize se bude od čtvrtka 12. června na programu ČT sport věnovat fotbalovému šampionátu. Odvysílá z něj všech 64 utkání, většinu z nich přímým přenosem. Do dějiště mistrovství vysílá komentátora Jaromíra Bosáka, kterého od čtvrtfinále doplní také Pavel Čapek. Jednotlivé zápasy prováže studiem se speciálními hosty, Petrem Čechem či Pavlem Vrbou.

Šampionát nabídne i fanouškům na webu, kde přenosy všech zápasů doplní rovněž online zpravodajství. Vůbec poprvé také všechny zápasy a přestávková studia opatří skrytými titulky

Fotbalové mistrovství je jednou z nejočekávanějších sportovních událostí tohoto roku, a ačkoli se na něj český tým neprobojoval, nabídneme fanouškům kompletní program. Z mistrovství plánujeme odvysílat téměř dvě stě hodin, přímo z Brazílie budou vybraná utkání komentovat Jaromír Bosák a Pavel Čapek,“ avizuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Česká televize na obrazovce odvysílá všech čtyřiašedesát utkání, 55 z nich přímým přenosem. Jednotlivé zápasy propojí fotbalové studio, které bude v průběhu základních skupin vysílat kontinuálně od 17:30 až do druhé hodiny ranní. Jeho moderování bude rozděleno mezi Davida Kozohorského, Vlastimila Vláška, Petra Kubáska a Pavla Čapka. Ve studiu bude vždy přítomen také jeden z tradičních fotbalových expertů České televize - Pavel Karoch, Luděk Zelenka, Martin Hyský, Josef Němec, Vladimír Táborský, Josef Csaplár, Günter Bittengel a Libor Sionko. Studio navštíví rovněž speciální hosté, například Petr Čech, Pavel Vrba, Karel Poborský, Milan Luhový či Zdeněk Grygera.

Přímo v dějišti šampionátu bude po celou dobu přítomen Jaromír Bosák. Z Prahy budou zápasy komentovat Pavel Čapek, Vlastimil Vlášek, David Kalous, Jiří Štěpán a David Kozohorský. Na závěrečnou část turnaje se do Brazílie přesune i Pavel Čapek. V závěru skupin, kdy se budou hrát obě utkání ve stejný čas, bude možné druhý zápas vždy sledovat online na webu ČT, nebo později v televizi ze záznamu.

Všechna utkání nabídne Česká televize i na webovém speciálu www.msfotbal.cz, kde bude k nalezení také úplný přehled zpráv a nejlepší videa. Diváci si navíc budou moci spouštět nejpovedenější akce jednotlivých zápasů již v jejich průběhu. V nabídce služeb k fotbalovému MS nebude chybět ani aplikace HbbTV. Majitelé přijímačů s podporou HbbTV přes ni mohou sledovat záznamy utkání, sestřihy, rozhovory nebo reportáže přímo na svých televizních obrazovkách. Součástí aplikace bude i informační servis, včetně online dat z jednotlivých zápasů.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články