Quantcast

RAI, Mediaset a Sky Italia chystají nové programy

| redakce | tisk

Přední italské vysílací skupiny RAI, Mediaset a Sky Italia hodlají během letošního roku spustit nové programy. Nové stanice se objeví v tamním DVB-T. Zatím není jasné, zda budou šířeny také přes satelit. Naopak Discovery Italia oznámila ukončení provozu stanice GXT.

Sky Italia spustí v digitální pozemní síti svůj 24 hodinový zpravodajský kanál SkyTG24, v současnosti dostupný jen na placené satelitní televizi Sky Italia. Program SkyTG24 se objeví na 27. pozici v EPG, na místě ClassTV.

Mediaset plánuje spustit 24 hodinový FTA program s názvem Novela, zaměřený na fanoušky jihoamerických telenovel a televizních seriálů. Podle dostupných zpráv by měla stanice Novela nahradit stávající stanici Mediaset Shopping na 123. pozici v EPG a zřejmě již 19. ledna 2015.

Veřejnoprávní vysílatel RAI, který v současnosti provozuje dva sportovní FTA programy RaiSport 1 a RaiSport 2, chce v létě spustit HD verzi RaiSport 1. Ve stejné době bude ukončen provoz RaiSport 2. Nová stanice RaiSport 1 HD bude vysílat stejný program jako RaiSport 1 v SD rozlišení.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články