Quantcast

Originální kutilové zahrnou Discovery svými nápady

| redakce | tisk

Středy budou v dubnu na Discovery Channel patřit všem těm, kteří rádi sledují talentované lidi při práci. Pořady Odborník na bazény (The Pool Master) a Odborníci na domy v korunách stromů (Treehouse Masters) představí muže se zlatýma rukama. Anthony Archer-Wills dokáže na jakémkoliv pozemku vykouzlit překrásné vodní nádrže, Pete Nelson zase buduje úžasné stavby na stromech.

Oba dva vám i s jejich týmy ukážou, že když se fantazii nekladou hranice, vznikají úžasné projekty, které vám vezmou dech.

Vytvořit bazén na okraji útesu? Žádný problém!
Relaxovat u jezera či bazénu, které skvěle doplní rodinný dům či chatu, je sen mnoha lidí. Jenže ne každý si troufne popadnout lopatu a pustit se do díla sám. V horším případě to končí sterilní betonovou či plastovou nádrží bez života. V tom lepším snílek osloví experta přes bazény. A koho jiného zavolat než Anthonyho Archer-Willise? Jakmile Anthony vstoupí na pozemek, je ve svém živlu. Že leží na kraji útesu, nebo uprostřed pouště, takže jsou na první pohled pro jakoukoliv vodní plochu naprosto nevhodné? To je pro Anthonyho jedině výzva. Skály? Ty přece nejsou překážkou, krásně doplní budoucí jezírko.

Originální kutilové zahrnou Discovery svými nápady
▲ Originální kutilové zahrnou Discovery svými nápady

Jakmile se vcítí do atmosféry místa, začne Anthony spřádat plány a pak už mohou všichni sledovat, jak pod jeho vedením vzniká fantastický bazén. „Víte, jaká nádrž je nejlepší? Taková, která vypadá, že je tady odjakživa a dům k ní vlastně přibyl až později,“ prozrazuje Archer-Willis svou strategii. Věří, že, že každý bazén musí vypadat, jako kdyby byl dílo přírody. Jedině pak si člověk vychutná každé tempo, které v něm učiní. Sledujte proměnu obyčejného kusu země v nádhernou oázu plnou uklidňujícího zurčení potůčku! Pořad Odborník na bazény vysílá Discovery Channel každou středu ve 22:00 od 1. dubna 2015.

Je libo domek na stromě? Zavolejte Peta!
Pete má nevšední talent. Zatímco v Česku někteří lidé stromy objímají, Pete je vidí jako pilíře pro své báječné projekty - domy na stromech. A nejde o žádné boudičky pro děti! Pete dokáže postavit doslova katedrály ve větvích. A když už stavba ve stromě, proč by neměla mít tvar šišky? Návod na to, jak postupovat, Pete ve skriptech pro architekty asi nenajde, ale co by pro své klienty neudělal? Jeho služby si často žádají umělci, lidé s velmi otevřeným myšlením a ti, kteří chtějí mít k přírodě tak blízko, jak to jen jde. Pete dokáže jejich představy naplnit - zatímco domek sedí na větvích a kmenech, jeho interiér takový dojem nebudí. Při pohledu na nádherné ložnice a prostorné a světlé obývací prostory by nikdo nehádal, na jakých muřích nožkách vlastně stojí.

Originální kutilové zahrnou Discovery svými nápady
▲ Originální kutilové zahrnou Discovery svými nápady

Myslím, že jsem se do domků na stromě zamiloval, když mi bylo 7 let a s tátou jsme na zahradě postavili úplně první. Nicméně trvalo dlouho, než jsem se to naučil dělat správně. Na začátku jsem si představoval, že si na stromě postavím třeba i zoologickou zahradu plnou zvířat,“ přiznává Pete se smíchem, že všechny sny se přece jen realizovat nepodaří. Nelson má za sebou více než 300 realizací: při stavbě se pokouší používat místní dřevo. Miluje především tu chvíli, kdy dům předává zákazníkovi a může sledovat jeho radost. „Cítím se být součástí jejich příběhu, během budování domku se navíc sblížíme i s jeho rodinou,“ říká Pete.

3. řadu seriálu Odborníci na domy v korunách stromů vysílá Discovery Channel každou středu ve 20:00 od 1. dubna 2015.

zdroj: Discovery





Reklama




Vybrané články