Quantcast

SES, Samsung a tv vysílatelé představují HDR vysílání v Ultra HD

| redakce | tiskobrázek k článku: SES, Samsung a tv vysílatelé představují HDR vysílání v Ultra HD

Společnosti SES (Astra) a Samsung Electronics Co. Ltd. dnes oznámily, že představí první DVB HDR (High Dynamic Range) vysílání v Ultra HD rozlišení během SES Industry Days v Lucemburku ve dnech 6. a 7. května 2015.

Obsah bude vysílán na satelity SES Astra na pozici 19,2°E přímo do Samsung SUHDTV s využitím technologie Hybrid Gamma (HDR).

Demonstrace představuje významný milník pro Ultra HD vysílání. Ve skutečnosti je poprvé spuštěno High Dynamic Range Ultra HD TV prostřednictvím vysílací sítě DVB, které mohou plně využít možnosti v další generaci spotřebitelských displejů a zároveň poskytne vysoce kvalitní UHD televizní služby do přijímačů UHD Phase 1, které jsou již na trhu.

"High Dynamic Range (HDR) významně posílí zážitky z televize v budoucnu," řekl Thomas Wrede, Vice President Reception Systems ve společnosti SES (Astra). "Zavedení jakékoliv HDR technologie musí být zpětně kompatibilní se stávajícími DVB UHD 1 Phase 1 obrazovkami, které jsou již v domácnostech spotřebitelů. SES a Samsung s tímto vysíláním přes satelitní systém Astra demonstruje, že zpětná kompatibilita je možná již dnes."





Reklama




Vybrané články