Quantcast

Japonsko má 2 kanály v Ultra HD 4K

| redakce | tisk

Japonská satelitní platforma SkyPerfecTV!, provozovatele JSAT, vysílá již první dvě stanice v ultra vysokém rozlišení 4K (Ultra HD). SkyPerfecTV! tvrdí, že do startu nových stanic investoval kolem 200 mil. jenů (cca 42 mil. Kč).

Obsah ve 4K poskytly velké japonské vysílací společnosti.

První 4K kanál vysílá většinou sport a hudbu, dále také dokumentární filmy a pořady o cestování. Program se vysílá 14 hodin denně a je dostupný bezplatně pro abonenty SkyPerfecTV!

Druhá stanice ve 4K je poskytována za příplatek. Divákům nabízí filmy ve 4K a jiné pořady v Ultra HD rozlišení. Stanice je také nabízena v rámci PPV služby SkyPerfecTV!

Dva japonské programy ve 4K byly spuštěny 1. března 2015. Stanice budou od 4. dubna 2015 poskytovány také v nabídce telekomunikačního operátora NTT. Stanice se vysílají ze satelitů na pozicích 124°E / 128°E a jsou přístupné pro zhruba 1 milion abonentů SkyPerfecTV!

Japonská veřejnoprávní televize NHK chce spustit testy ve 4K ještě v tomto roce. Do roku 2018 chce vysílat až 3 kanály ve 4K a do roku 2020 chce mít 6 Ultra HD programů, včetně některých v 8K (Super Hi Vision).

zdroj: satkurier.pl, advanced television





Reklama




Vybrané články