Quantcast

Společnost AMC Networks opustí ruský trh

| redakce | tisk

Dne 1. října 2015 uzavře svoji kancelář v Rusku jeden z nejstarších distributorů zahraničních televizních kanálů, společnost AMC Networks. Na rozdíl od společnosti NBC Universal, která opustila ruský trh, včetně stanic, AMC Networks zachová v Rusku distribuci svých programů.

Podle zdroje Cableman.ru budou stanice CBS Reality, CBS Drama, JimJam, Extreme Spors Channel a Outdoor Channel HD poskytovány v Rusku přes dvě ruské nezávislé mediální společnosti. Jednání s potencionálními partnery ještě nejsou dokončeny. Podle dostupných informací žádný z nich není významnou mediální holdingovou společností nebo operátorem.

Ruská kancelář AMC Networks zatím tyto informace nekomentovala a ani nepopřela. Hlavním důvodem k tomuto rozhodnutí má být platnost nového zákona od ledna letošního roku, který stanovuje, že společnost, která působí v Rusku, může jen z 20% ovládat zahraniční majitel.

Připomeňme, že Zone Media (později Chellomedia) zahájila svoji činnost na ruském trhu placené televize již v roce 1997 a dlouho byla největším distributorem tématických kanálů, včetně Discovery, Animal Planet, Eurosport, MTV, Cartoon Network a řady jiných. Později se společnost zaměřila na distribuci kanálů vlastní produkce. Firma byla v roce 2014 koupena americkým mediálním holdingem AMC a přejmenována na AMC Networks.

zdroj: cableman.ru





Reklama




Vybrané články