Quantcast

Skylink bez HD programů skupiny Nova

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink bez HD programů skupiny Nova

Na satelitní platformě Skylink bylo dnes nečekaně ukončena distribuce HD programů skupiny Nova - konkrétně stanic Nova HD, Nova Cinema HD a Fanda HD. Na jejich pozicích se nyní vysílají SD verze.

"Se společností Skylink jsme se nedohodli na spolupráci týkající se distribuce HD kanálů. K jejich vypnutí došlo ve středu 12. srpna 2015 ve 14h," uvedla důvody ukončení HD distribucí kanálů Novy na platformě Skylink Anna Suchá, PR manažerka skupiny Nova.

"Naše HD kanály nadále nebudou zahrnuty v nabídce Skylinku. Divákům, kteří nechtějí přijít o atraktivní obsah ve vysokém rozlišení na kanálech Nova, Nova Cinema a Fanda, doporučujeme začít využívat služby některého z operátorů nabízejících HD kvalitu," říká PR manažerka.

Kanál Nova HD nabízí ze satelitních platforem nyní jen freeSAT na satelitu Thor 6 (0,8°W). Ostatní programy Nova Cinema HD a Fanda HD nejsou v nabídce žádné satelitní DTH platformy.

"Někteří malí a střední distributoři přebírali naše HD kanály od společnosti Skylink, která je již nedistribuuje. Pro tyto operátory jsme zajistili alternativní řešení, tak aby mohli ve vysílání našich HD kanálů pokračovat i nadále," vysvětlila PR manažerka.

"CET 21, spol. s r.o., odpojila vstupní signál programů Nova HD, Nova Cinema HD a Fanda HD distribuovaných přes satelit Astra 23,5°E," sdělila k tomu společnost M7 Group, provozovatel platformy Skylink. "Doufáme, že problém bude brzy vyřešen. Do té doby budou HD verze uvedených programů nahrazeny jejich SD verzemi. Žádné přelaďování přijímačů není potřeba," dodala M7 Group.





Reklama




Vybrané články