Quantcast

Německá QLAR TV ukončila provoz

| redakce | tisk

Německá komerční televizní stanice QLAR překvapivě ukončila svoji činnost. Stanice se před 3/4 rokem představila s novým názvem, designem a rozšířeným programem. QLAR vysílala přes satelitní systém Astra na pozici 19,2°E.

K ukončení vysílání stanice uvedl provozovatel programu jen krátkou informaci: "Vážení diváci a divačky QLAR TV, s politováním Vám oznamujeme, že QLAR ukončí 31.12.2015 své vysílání. Děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevili v posledních několika letech a děkujeme Vám za pochopení. Přejeme Vám všem dobrý start roku 2016!"

Televize QLAR zahájila svůj provoz v roce 2008 pod názvem Ebru TV. Program se skládal z filmů, seriálů, dokumentů, magazínů a několika oken teleshoppingu. V dubnu 2015 se stanice představila pod novým názvem a rozšířeným obsahem. S rebrandingem stanice proběhla i reklamní kampaň s cílem podpořit nový začátek stanice.

Program byl dostupný pro více než 20 milionů německých televizních domácností. Vedle satelitu Astra na pozici 19,2°E byl program v nabídkách místních kabelových operátorů jako Wilhelm.tel a Tele Columbus. Vedle toho byl program dostupný na webové platformě Zatoo jako živý stream a video on demand.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články