Quantcast

Easy TV - placená DVB-T od CANAL+ Group

| redakce | tisk

Skupina Canal+ bude pro své služby využívat digitální pozemní televizi v Africe. V únoru se na místním trhu objeví platforma Easy TV s levnou nabídkou placené pozemní televize.

Projekt Easy TV se bude skládat ze 30 populárních stanic. Zpočátku bude služba dostupná v Brazzaville v Kongu, pak se Easy TV představí v Pointe-Noire a v celé zemi. Později začne vysílat v dalších frankofonních afrických zemích.

Easy TV - placená DVB-T od CANAL+ Group
▲ Easy TV - placená DVB-T od CANAL+ Group

Paket Easy TV se bude skládat mimo jiné z následujících televizních programů:

A+, Novelas TV, Gospel Music TV, Teletoon+, Voyage, Piwi+, Euronews, BET, B Black, MTV Hits, D8, AfricaNews, France 24, TV5Monde, Plančte+, MCS Sport, Ciné+ Star.

Programová nabídka Easy TV bude dodávána do Konga a dalších zemí prostřednictvím satelitu Eutelsat 3B (3°E) v C pásmu. CANAL+ Overseas si zvolil kapacitu v pásmu 4 GHz u francouzského satelitního operátora Eutelsat a to díky vynikajícímu výkonu v rovníkových oblastech na svých potencionální trzích (Kongo, Guinea). C pásmo poskytuje velmi stabilní distribuci, které je vysoce odolné vůči počasí ve srovnání s Ku pásmem. DVB-S2 multiplex na satelit Eutelsat 3B je uplinkován c Cagliari (Sardinie) v budoucnu s možností přechodu do DVB-S2X. Transpondéry v C pásmu poskytují globální pokrytí, zejména rovníkové Afriky a teoreticky pokrývají i střední Evropu.

Skupina CANAL+ tvrdí, že Afrika je jedním z nejrychleji rostoucích trhů pro jeho placenou televizi.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články