Quantcast

Samsung a LG postupně opouštějí 3D

| redakce | tisk

Samsung Electronics a LG Electronics plánují výrazně snížit počet nabízených modelů 3D televizorů. Informuje o tom korejský ET News. Průmyslový magazín naznačuje, že Samsung neplánuje podporu 3D ve svých nových produktech a LG má v úmyslu snížit počet nových televizorů s podporou 3D na polovinu.

Tyto změny jsou zřejmě způsobeny nízkým zájmem o 3D funkce u zákazníků, kteří dnes přikládají větší význam pro kvalitu obrazu a rozlišení.

Společnost Samsung Electronics si na tento rok neobjednala novou dodávku 3D brýlí. Informuje ET News na základě informací od svého zdroje.

Vzhledem k tomu, že Samsung Electronics používá metodu SF (Shutter Glass), jsou pro sledování 3D obsahu nutné brýle. Ale skutečnost, že v letošním roce si výrobce neobjednal žádné brýle naznačuje, že v blízké budoucnosti budou nové televizory bez podpory funkce 3D. Nicméně je ještě šance, že ve druhé polovině roku nebo dokonce v budoucnu se vrátí k podpoře 3D.

Naproti tomu LG Electronics plánuje snížit počet televizorů se 3D na polovinu. Vzhledem k tomu, že není velká poptávka po 3D, funkce bude dostupná jen v prémiové produktové řadě. Vzhledem k tomu, že LG Electronics využívá metodu FPR (Film Patterned Retarder), náklady za poskytování 3D funkce jsou nižší ve srovnání s odpovídajícími náklady u Samsung Electronics. Stejné 3D brýle jsou také levnější, protože nepoužívají baterie.

Postupné opouštění funkce 3D se očekávalo již dříve. 3D obsah začal ztrácet svůj význam, kdy se na obzoru objevily UHD 4K televizory. Od roku 2013 řada vysílacích společností, která nabízela 3D obsah, začala své 3D kanály vypínat. Nyní jsou ve 3D produkovány jen filmy.

Očekává se, že bude pokračovat pokles zájmu zákazníků o 3DTV. Šanci na získání popularity 3D je využívání technologie, která nevyžaduje brýle, které významně přispěly k poklesu zájmu o technologii 3D. Jejich nošení při sledování filmů je v dlouhodobém horizontu nepříjemné.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články