Quantcast

Záhady středověkých vražd na Viasat History

| redakce | tisk

Středověk: doba, kdy si nikdo nemohl být jistý tím, že se dožije zítřka, a kdy měl život jednotlivce jen pramalou hodnotu. Příběhy spiknutí a vražd z tohoto temného období lidských dějin známe dobře z filmů, seriálů či knih.

Jenže některé jsou na úrovni fantasy a s realitou nemají společného téměř nic. Kde je pravda? To se na základě poutavých rekonstrukcí či znaleckých posudků pokusí odhalit šestidílný seriál Záhady středověkých vražd, který poběží na kanálu Viasat History.

Události dob dávno minulých jsou často zahaleny tajemstvím a nánosy vymyšlených příběhů a pikantních detailů, pod nimiž se ztrácí pravda. To se samozřejmě týká i okolností záhadných mordů středověku, jež byly svými původci často pečlivě připravovány a pod rouškou noci realizovány tak, aby měl problémy odlišit realitu od fikce i dnešní člověk, vybavený nekonečnou studnicí znalostí v podobě internetu a moderními kriminalistickými technologiemi a metodami.

Záhady středověkých vražd na Viasat History
▲ Záhady středověkých vražd na Viasat History

Konkrétní tajemné zločiny středověku zkoumá právě dokumentární seriál Záhady středověkých vražd, v němž jsou jednotlivé příběhy obaleny poutavým kulisami velkolepých hradů, chrabrých rytířů a mocných králů a královen. Pro dopátrání se pravdy využívá pořad moderních forenzních technik i bohatého historického kontextu. Diváci se dočkají i hraných rekonstrukcí, které je ještě více vtáhnou do děje.

Kdo byl a jak zemřel Juan Borgia, krutý levoboček Rodriga Borgii, jinak známého také jako papež Alexandr VI.? Kdo zavraždil Christophera Marlowa, učitele slavného Williama Shakespeara? Zabil údajný milenec královny Alžběty I. Robert Dudley svou ženu? Nechal král Richard III. odstranit dva malé prince z Toweru? Na tyto a další otázky se pokusí zodpovědět štáb pořadu společně s odborníky, které v souvislosti se středověkými záhadami oslovil.

Seriál Záhady středověkých vražd přenese diváky o staletí zpět a nabídne jim dech beroucí přehled záhadných úmrtí doby, která rozhodně nebyla procházkou růžovým sadem, a to ani pro příslušníky výše postavených vrstev společnosti. Nalaďte si tento dokumentární seriál společně s námi vždy v neděli od 28. února do 3. dubna od 21:00 hodin na kanálu Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články