Quantcast

Socionext - první single chip dekodér 8K na světě

| redakce | tisk

Socionext, společný podnik Fujitsu a Panasonic, uvádí na trh jedinečný chip, který bude schopen dekódovat HEVC videa v rozlišení 8K se 60 fps. Zahájení sériové výroby je naplánováno na listopad 2016.

Nový chip SCH801A od Socionext byl vyvinut ve spolupráci s japonskou NHK (Nippon Hoso Kyokai Japan Broadcasting Corp.) a jak dodává výrobce - chip poskytuje dobré výsledky v testech dekódování 8K videa.

Společnost Socionext Inc. předložila kompletní sadu řešení pro přenos 8K videa a výsledky představí během výstavy NAB Show 2016 v Las Vegas od 18. do 21. dubna 2016.

Výrobci budou moci těžit ze stávajícího systému pro příjem digitální televize v kombinaci s SCH801A, což pomůže v rozvoji televize v 8K a výrazně urychlí výrobní proces modelů 8K televizorů.

8K - digitální video formát s ultra vysokým rozlišení poskytuje obraz složený ze 33 milionů pixelů, což je 16x více než v případě full HD. V Japonsku bude zahájeno zkušební vysílání ve standardu 8K v roce 2016 a plné vysílání je naplánováno na rok 2018.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články