Quantcast

Sportovní vysílání ČRo bude ve znamení olympijských her

| redakce | tisk

Český rozhlas je jediným rádiem v Česku, které získalo vysílací práva k olympijským hrám v Rio de Janeiru. Své posluchače bude o dění na olympiádě informovat z hlavního olympijského studia v Riu, z Českého domu v Riu a Olympijského parku na Lipně.

Stanice Radiožurnál bude posluchačům přinášet exkluzivní reportáže přímo z místa dění a vysílat v přímých vstupech a reportážích vše podstatné, co olympiáda nabídne. Připravovat je bude tým pracovníků rozhlasu, který je v Brazílii od konce minulého týdne. Informace budou k dispozici také na speciálním zpravodajském webu a na sociálních sítích.

Poprvé budeme dění z olympijských her přenášet ze tří různých míst. Budu držet palce nejen všem sportovcům, kteří budou v Riu reprezentovat naši zemi, ale také i všem našim redaktorům, moderátorům, technikům a zvukařům, kteří budou po celou olympiádu usilovně pracovat na tom, aby rozhlasovým posluchačům zprostředkovali ty nejlepší sportovní zážitky,“ uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

Sportovní vysílání ČRo bude ve znamení olympijských her
▲ Sportovní vysílání ČRo bude ve znamení olympijských her

Se začátkem olympijských her odstartuje sportovní dění nejen v Brazílii, ale také v Česku. Okolí Lipenské přehrady se během olympiády promění v jedno velké sportoviště, kde si budou moci návštěvníci na území cca 63 000 metrů čtverečních vyzkoušet až 47 sportů.

Chybět nebude ani mobilní studio Radiožurnálu - tzv. R-stream, které umožní posluchačům zprostředkovat aktuální dění a zároveň ukáže návštěvníkům parku rozhlasové redaktory a moderátory při práci. Hosty studia budou sportovci, kteří nebudou aktivní v Riu, současní i minulí olympionici. Speciální vysílání z Olympijského parku na Lipně nabídne Radiožurnál každý den od 18:30 do 22:00 hodin.

Český rozhlas je hlavním mediálním partnerem Českého olympijského výboru a dlouhodobě s ním spolupracuje i na propagaci sportu jako společenského fenoménu.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články