Quantcast

Ariane 5 vynese satelity Intelsat 33e a Intelsat 36

| redakce | tisk

Nosná raketa Ariane 5 se chystá na svoji další misi. Již v příštím týdnu by měla vynést na orbitální dráhu dva nové telekomunikační satelity pro globálního satelitního operátora Intelsat.

Během letu VA232 budou vyneseny družice Intelsat 36 a Intelsat 33e. Start nosné rakety je naplánován na středu 24.8.2016 z kosmodromu Kourou z Francouzské Guyany. Půjde v pořadí o šestý start Arianespace v letošním roce a v pořadí pátý start rakety Ariane 5.

Intelsat 33e s odhadovanou hmotností při startu 6.600 kg je druhý satelit další generace s vysokou propustností série Intelsat Epic NG. První z této série byl vynesen v lednu (Intelsat 29e). Intelsat 33e zhotovila a dodala společnost Boeing na bázi platformy 702MP. Satelit bude pracovat na pozici 60°E, kde poskytne kapacitu v Ku a C pásmu pro širokopásmovou komunikaci, podnikové sítě, leteckou konektivitu a některé mediální služby. Kosmický aparát poskytne spot beamy v Ku pásmu, které poskytnou širokopásmové služby v Evropě, Africe, na Středním východě a v Asii, zatímco druhý svazek v Ku pásmu (wide beam) bude nabízet pokrytí pro vysílatele v Evropě, na Středním východě a v Asii. V C pásmu budou spot svazky, které poskytnou vysokou kapacitu pro telekomunikační centra v Evropě, střední Africe, na Středním východě, Asii a v Austrálii, zatímco široký svazek (wide beam) nabídne pokrytí po celé subsaharské Africe pro datové a mediální služby.

Druhým satelitem na palubě rakety Ariane 5 bude Intelsat 36. Půjde o družici poskytující služby v jižní Africe a v oblasti Indického oceánu. Satelit zhotovila společnost SSL (Space Systems/Lora) na bázi platformy 1300. Kapacita v Ku pásmu bude sloužit pro DTH platformu MultiChoice v Jižní Africe. Kapacita v C pásmu bude sloužit pro rozšíření distribuce video obsahu z orbitální pozice 68,5°E. Na této pozici již poskytuje služby satelit Intelsat 20, který byl vynesen Arianespace v srpnu 2012.





Reklama




Vybrané články